Sollicitatietips > Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Solliciteer je naar een creatievere functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Voor diegenen die graag van het gebaande pad afwijken en alle creativiteit willen stoppen in het vinden van een baan laten we hier de leukste voorbeelden zien van creatief solliciteren!

Interactieve cv

De jongen hieronder is een startende pr-professional, die op zoek is naar een baan. Het is een mooi voorbeeld van een video-cv, waarin hij als communicatie-expert laat zien wie hij is en dat hij geschikt voor zijn vak is. Na 34 seconden verschijnt er een interactief menu in zijn filmpje, met de opties: About me, Portfolio, Skills, Timeline en Contact. Als je op één van deze opties klikt, gaat hij uitgebreider op één van deze onderwerpen in.

Filmposter CV

De jonge designer Chris Swanger heeft zijn cv met photoshop omgetoverd tot een filmposter van de film ‘The Designer’ met zichzelf in de hoofdrol. Het is niet alleen een plaatje om te zien, maar er zit ook nog een bepaalde boodschap in: Chris de ‘superman’ die geschikt is voor de job.

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige grootte

Voorbeeld creatief solliciteren StudentenWerk


Flash master

Een ander cv, misschien wel de meest opvallende, is gemaakt door een Franse programmeur met een flash programma. Dit muzikale cv was ooit een hit op het internet waardoor hij honderden aanbiedingen kreeg van verschillende bedrijven. Hij koos uiteindelijk voor een functie bij Microsoft. Vergeet vooral niet even je geluid aan te zetten!


Toch liever een standaard cv maken?

Helemaal klaar om te solliciteren? Zoek nu naar vacatures!