Sollicitatietips > Ter inspiratie: voorbeeldcv

Voorbeeld sollicitatiebrief

Heb je inspiratie nodig voor het schrijven van je sollicitatiebrief? Dit voorbeeld kan je op weg helpen.

Voorbeeld 1: Open sollicitatiebrief

Open sollicitatie naar de functie van projectleider binnen de stichting Welzijn

Tom Van de Poel
Singel 127
2170 Merksem

Stichting Welzijn
T.a.v. mevrouw Vermeer
Gondelkade 6
2000 Antwerpen

Merksem, 15 mei 2011

Betreft: open sollicitatie naar de functie van projectleider

Geachte mevrouw Vermeer,

Vrijdag 2 mei jl. bezocht ik tijdens de jobbeurs in Antwerpen de door u geleide workshop van de stichting Welzijn. De inleiding die u samen met twee junior projectleiders verzorgde schetste een levendig beeld van uw stichting en het werk van de projectleiders. In het prettige gesprek dat ik na afloop van de workshop met u had, heb ik mijn interesse voor een functie bij Stichting Welzijn kenbaar gemaakt. Zoals afgesproken stuur ik u hierbij mijn open sollicitatie.

Ik heb mijn studie Communicatiewetenschappen met als specialisatie interne communicatie inmiddels afgerond. Na mijn afstuderen heb ik bij diverse instellingen en bedrijven tijdelijke functies bekleed. De kennis die ik tijdens mijn studie op het gebied van communicatie heb opgedaan, heb ik daar in de praktijk kunnen brengen. Ik meen dat deze ervaring van groot belang zal zijn in de functie van projectleider. Tijdens mijn werkzaamheden heb ik laten zien me snel aan te kunnen passen aan verschillende situaties. Tenslotte zal de ervaring die ik met projectmatig werken heb opgedaan een goede basis vormen voor een functie bij uw Stichting.

Graag wil ik als junior projectleider bij Stichting Welzijn werkzaam zijn. Ik kende het fonds reeds van de studenten- initiatieven die zij mede financiert. Door het lezen van het jaaroverzicht 2006 heb ik een goed beeld gekregen van de diversiteit van de activiteiten die worden ondersteund. Hierdoor is mijn enthousiasme nog versterkt.

Ik hoop dat u na het lezen van deze brief een duidelijk beeld van mijn interesse en motivatie voor een functie binnen uw organisatie heeft gekregen. Graag licht ik in een persoonlijk gesprek mijzelf nader toe. Ik hoop daarvoor een uitnodiging van u te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Tom Van de Poel

Bijlage: CV

Voorbeeld 2: Gerichte sollicitatiebrief

Sollicitatie naar de functie Marketing Assistent

Petra de Groot
Frederikslaan 12
2400 MOL

Belsen International
T.a.v. de heer de Boer
Duinlaan 138
2300 TURNHOUT

Mol, 12 juni 2011

Betreft: sollicitatie naar de functie Marketing Assistent

Geachte heer De Boer,

Naar aanleiding van ons telefonisch onderhoud, ontvangt u hierbij mijn sollicitatiebrief.

Dit in verband met de functie Marketing Assistent, welke vermeld staat op de site van de VDAB.

In juni van dit jaar heb ik mijn studie bedrijfsmanagement/marketing met succes afgerond.Ondanks het feit dat ik net ben afgestudeerd heb ik al redelijk wat ervaring op het gebied van Marketing. Tijdens mijn studies ben ik bijna 3 jaar lang in een marketingomgeving werkzaam geweest, met name op het gebied van marktonderzoek en eventing. Voor meer informatie betreffende mijn werkzaamheden, verwijs ik u graag naar mijn cv. Uit de resultaten van mijn praktijkervaringen is gebleken dat ik zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren. Daarnaast ben ik te typeren als iemand die zelf initiatief neemt en werkzaamheden (waar mogelijk) zelfstandig oppakt. Verder ben ik een stressbestendig persoon die ook in drukke situaties het hoofd koel kan houden. De combinatie van uitvoerende en beleidsmatige taken spreekt mij enorm aan, evenals de open organisatiecultuur van uw bedrijf. Deze functie zie ik daarom ook als een ideale start van mijn carrière.

Ik hoop dat u voldoende vertrouwen in mij heeft om de selectieprocedure voort te zetten.

Graag zie ik uw reactie spoedig verschijnen.

Met vriendelijke groet,

Petra de Groot

Bijlage: CV