Onze Sollicitatietips

Sollicitatietips student

Het CV

Met je curriculum vitae geef je de eerste indruk af aan het bedrijf waar je gaat solliciteren, meestal in combinatie met je sollicitatiebrief. Een werkgever ziet hierdoor snel of je een geschikte kandidaat bent voor de functie. Maar wat zet je nou precies in je cv?

Wij helpen je met het maken van je cv


Ons voorbeeld CV

Het is altijd fijn om ter inspiratie een voorbeeld te kunnen inzien, alvorens je aan de slag gaat met je eigen cv. Bekijk hier ons voorbeeld cv!


Bekijk hier ons voorbeeld cv


De motivatiebrief

Alles over de motivatiebrief vind je hier. Weet jij hoe je een goede motivatiebrief opstelt? Weet jij het verschil tussen een motivatiebrief en een sollicitatiebrief? Wij voorzien jou van enkele concrete motivatiebrief voorbeelden en geven je andere tips waar je goed op moet letten!

Met onze tips en voorbeelden, maak jij een goede motivatiebrief!


Ons voorbeeld motivatiebrief

Alle tips voor het versturen van je sollicitatie kan je hier vinden, ook concrete voorbeelden zijn hier dus van de partij! Bekijk nu ter inspiratie dit voorbeeld motivatiebrief.


Bekijk hier onze voorbeeld motivatiebrieven


Alles voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Als je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, heb je alvast één ding goed gedaan: indruk gemaakt met je sollicitatiebrief en CV. Maar nu het belangrijkste gedeelte: voldoen aan de hoge verwachtingen die je van jezelf hebt gecreëerd. Heel spannend, dus goed advies hierover kun je hier vinden.

Zo maak je een succes van je sollicitatiegesprek


Social Media en solliciteren

Social media is een handige tool bij het vinden van een job. Maar er schuilen ook gevaren achter al deze sociale media kanalen! Lees alles over het goed inzetten van social media op deze pagina.

Zo gebruik je social media bij het solliciteren


Tweet jezelf naar een job

Ben je op zoek naar een baan en wil je daarbij Twitter inzetten als netwerkmedium? Wij hebben de beste Twittertips voor je op een rij gezet. Zo gaat het netwerken voor een baan je nu nog gemakkelijker af.

Zo vind je een job met Twitter


Voorbeeld van creatieve sollicitaties

Solliciteer je naar een creatievere functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Voor diegenen die graag een stapje verder gaan en alle creativiteit willen stoppen in het vinden van een baan laten we hier de leukste voorbeelden zien van creatief solliciteren!

Voorbeelden van creatieve sollicitaties


Salarisonderhandeling: In vijf stappen naar een goed salaris

Heb je de sollicitatieronde succesvol doorlopen en ga je beginnen aan de salarisonderhandeling? Veel mensen vinden het eng of weten niet goed hoe ze het aan moeten pakken. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk!

Lees alle tips voor een succesvolle salarisonderhandelingHelemaal klaar om te solliciteren? Zoek nu naar vacatures!