STUDENTJOB BLOG

Je stage lopen in het buitenland is de beste combinatie van werkervaring opdoen en om tegelijkertijd andere culturen te leren kennen. Ben jij nog aan het twijfelen om naar het buitenland te gaan voor je stage? Wij hebben hieronder een paar redenen waarom je het wel zou moeten doen!

5 redenen waarom je voor je stage naar het buitenland moet gaan.

 

Je netwerk vergroten 
Tijdens je stage in het buitenland ontmoet je veel nieuwe mensen en begin je met het opbouwen van een netwerk. Dit netwerk kan later nog handig van pas komen. De kans is groot dat je op persoonlijk vlak vrienden voor het leven maakt!

Investering in jezelf
Naast het leren van een nieuwe cultuur, een nieuw bedrijf en misschien een nieuw vakgebied, leer je ook jezelf goed kennen. Dus zie het ook als een investering in jezelf.

Het maakt je uniek 
Als jij wilt dat jouw cv eruit springt bij toekomstige werkgevers, moet je je onderscheiden. Pas afgestudeerden, mét buitenlandervaring hebben vaak de voorkeur om uitgepikt te worden bij sollicitatiegesprekken. Een stage in het buitenland toont aan dat je gemotiveerd bent en een flinke dosis lef hebt!

Je leert een nieuwe taal
Een stage in het buitenland is de beste manier om een taal goed onder de knie te krijgen. Je leert het immers veel beter en sneller omdat je het elke dag moet gebruiken. Daarnaast leer je het niet enkel op professioneel niveau (op je stage), maar je leert ook stopwoorden en regionale woorden van vrienden en collega’s.

De ervaring 
Naast het feit dat een stage in het buitenland goed is voor je cv en om op te vallen tussen alle anderen studenten, kun je het zeker ook doen voor de alle ervaringen die je op gaat doen. Zoals reizen, feesten en veel avonturen beleven met andere studenten en collega's!

 

Ben je op zoek naar een stage?

Bij StudentJob kun je een stageplek vinden in elke sector!

   

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.