STUDENTJOB BLOG

Studenten staan juist bekend om wilde feestjes en slapeloze nachten. Zelf een feest geven is natuurlijk ook erg leuk, als je weet hoe je het moet aanpakken. Een beetje voorbereiding kan dan zeker geen kwaad. Met de volgende tips organiseer je het beste huisfeestje ooit!

 

Tips voor een huisfeest

1) kot

Zorg dat je kot feest-proof is. Dit is dus niet enkel de boel opruimen en proper maken. Hiermee bedoelen we dan dat je al je kostbare spullen ergens zet waar je gasten niet komen.

2) Decoratie

Je decoratie doet natuurlijk heel wat voor de sfeer van je feestje. Hoewel het niet essentieel is , wordt het wel geapprecieerd. Je kunt al heel wat veranderen aan je kot met een paar goedkope ballonnen van de Action bijvoorbeeld. Denk maar aan Halloween dat eraan komt. De winkels zitten nu vol met Halloween decoraties.

3) Activiteiten

Zoek wat drankspellen op en zet alles klaar! Maar ga niet mensen verplichten om mee te spelen. Als het spontaan gebeurt, is het natuurlijk veel leuker.

4) Muziek

Ook op het vlak van muziek is een beetje voorbereiding nooit weg. Hoewel de feestgangers waarschijnlijk met liefde al hun favoriete nummers willen opzetten, is het altijd goed om een opzwepende Spotify-playlist te hebben waar je op terug kunt vallen.

5) Eten

Bij supermarkten vind je meestal een grote verzameling borrelhapjes die je al voor vrij goedkoop kunt kopen. Als je echt voor low-budget wilt gaan, vraag dan al je gasten om eten mee te nemen. Je loopt dan wel het risico dat de er vanavond enkel chips valt te eten, dus overleg het eerst een beetje.

 6) Drank

Je kunt natuurlijk ook je gasten vragen om wat drank mee te nemen, maar er wordt vaak wel verwacht dat je wat drank in de koelkast heb staan. Houd de foldertjes van de supermarkten dus goed in de gaten. Meestal staan ze wel in promotie. Na de eerste paar drankjes boeit het hen waarschijnlijk niet wat ze drinken (zolang het maar alcohol is). Dus koop wat goedkopere merken van drank.

7) Thema

Het is niet verplicht om een themafeestje te geven, maar je kunt wel heel origineel uit de hoek komen ermee. Zorg dan ook voor een passende dresscode voor de ultieme ervaring.

8) Buren

Waarschuw je buren op voorhand dat je een feestje houdt. Zo voorkom je dat je feestje om middernacht onderbroken wordt. Meestal is een briefje door de brievenbus gooien al voldoende. Je kunt natuurlijk ook gewoon langsgaan en het persoonlijk zeggen.


Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.