STUDENTJOB BLOG

Iedereen droomt wel van een avontuurlijk reis. De camping in Zuid-Frankrijk omruilen voor een avontuur langs de kust van het oude Lycië, of om de toppen van de Pyreneeën te beklimmen. Het klinkt allemaal maar wat aantrekkelijk. Helaas is dit als student zijnde niet altijd realiseerbaar. Naast de kostprijs komt er ook nog een hele planning aan te pas. Iets waarbij de meeste studenten al afhaken. Gelukkig zijn er organisaties, zoals Zuiderhuis, die al je zorgen wegnemen en het allemaal voor jou plannen in een groepsreis. Hieronder vind je een aantal redenen waarom jij als student een groepsreis zou moeten maken!

Alles is geregeld

Reis je met een groep? Dan zijn zaken als verblijf, vervoer, eten en drinken vaak al  grotendeels geregeld. Dit wil dus zeggen: extra genieten tijdens je vakantie! Om al deze zaken hoef jij je tijdens je vakantie dus geen druk meer te maken. Als je in je eentje op reis wilt gaan ben je hier heel veel tijd aan kwijt en zorgt het vaak ook nog eens voor veel stress.

Een groepsreis voorkomt veel stress.

Sociaal

Je ontmoet een tal van leuke nieuwe mensen die gemeenschappelijke interesses hebben als je een groepsreis boekt. Zeker als je voor een specifieke reis kiest, zoals een jongerenreizen of een avontuurlijke reis. Meestal wordt er voordat de reis begint al een kennismakingsavond georganiseerd. Je ontmoet de mensen waarmee je op reis zult gaan en zo is het stap ook minder groot, om met onbekenden mensen op reis te gaan.

Ontmoet nieuwe mensen op een groepsreis!

Niks extra betalen

Voordeel: je weet op voorhand al hoeveel je reis gaat kosten. Bij de meeste groepsreizen zijn de kosten vaak all-in. Daarbovenop kun je meeprofiteren van de prijsverlagingen die de organisatie krijgt bij een bepaalde plek.  Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt, een souvenir voor de hele familie, lekker culinair uit eten, avondje aan de cocktails? Het kan allemaal. Maar dat heb je gelukkig volledig zelf in handen.

Je hebt geen extra kosten met een groepsreis.

De begeleiding

De grootste toegevoegde waarde is hoogstwaarschijnlijk de begeleiding die je krijgt van de gids. Als je alleen reist kun je gemakkelijk langs heel mooie bezienswaardigheden passeren zonder er iets van te merken. De gids weet ze natuurlijk allemaal, aangezien hij de route al vaak heeft gedaan. Je leert er ook veel over de geschiedenis, natuur en cultuur van het land.Je leert veel nieuwe dingen met een groepsreis door de begeleiding.

Unieke overnachtingen

De organisaties weten vaak waar de mooiste plekken zijn om te overnachten voor de beste prijzen. Zo kun je dan ook overnachten bij unieke plekken, die je zelf niet zo snel gevonden zou hebben. Overnachten met een prachtige uitzicht van bijvoorbeeld de oceanen, bergen of savannes van Zuid-Afrika… Koffers al klaar?

Een groepsreis is een unieke ervaring

Veiliger

Als je reist naar een risicovol land is het natuurlijk veel veiliger om dit met een groep en een gids te doen dan in je eentje. De gids weet welke streken te vermijden en mocht er onderweg iets gebeuren, dan is er altijd wel iemand die je kan helpen.

Een groepsreis is veilig

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.