STUDENTJOB BLOG

Nu het nieuwe jaar is begonnen willen veel mensen alles anders doen en hun levens verbeteren. Zuiniger zijn met geld, afvallen, stoppen met roken en vaker sporten zijn de meest voorkomende voornemens. Maar al die goede voornemens volhouden is vaak veel moeilijker dan je vooraf zou denken. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat jij je aan je goede voornemens houdt? Bekijk hieronder onze 5 tips!

Tips om je goede voornemens het hele jaar vol te houden.

Houd het simpel

Je kunt je leven niet in 1 keer drastisch veranderen, niemand kan dat.
Probeer je daarom te beperken tot 2 voornemens die jij het meest belangrijk vindt of die het meest dringend zijn voor jou.

Houd het simpel

Duidelijke motivatie

Door jezelf een duidelijke doel te geven krijg je ook meer motivatie om je goede voornemens vol te houden. Waarom wil je die overtollige kilo’s kwijt? Waarom ga je sporten? Je wilt een bepaald doel halen en die kan je alleen maar hiermee bereiken. Zulke motivaties hebben is veel effectiever, omdat je dan weet wanneer je je goede voornemen hebt behaald. Een goed voorbeeld hiervan is: “Ik wil afvallen om dan weer in mijn oude broeken te kunnen passen.”

Motiveer jezelf om je goede voornemens vol te houden

Planning

Maak concrete plannen. Alleen zeggen dat je meer gaat sporten is niet genoeg. In plaats daarvan kun je beter plannen dat je voortaan elke maandagavond naar de gym gaat en elke zaterdagochtend een rondje gaat lopen. De kans is groot dat je een niet zo’n sportief jaar tegemoet gaat als vooraf gedacht. Ook als je wilt stoppen met roken maar dit niet in één keer kan en dus wilt minderen, is ‘minder roken’ te vaag. Als je normaal gesproken twee pakjes sigaretten per week rookte, stel dan als doel om er één pakje van te maken.

Maak een planning om zo je goede voornemens vol te houden

1 voor 1

2018 is nog maar net begonnen dus verspreid je goede voornemens over het gehele jaar. Zo heb je er ook veel minder last van en kan je het makkelijker volhouden. Als je alles meteen aan het begin van het jaar wil laten doorgaan , vraag je veel te veel van je brein, het meeste zit namelijk allemaal tussen je oren. Dit kan er dus voor zorgen dat je brein overbelast of vermoeid raaktwaardoor je wilskracht daalt en je meer geneigd bent om terug te vallen in je oude gewoontes. Neem dus niet meteen te veel hooi op je vork maar verspreid het wat en geef je lichaam en brein wat tijd om zich aan te passen aan je nieuwe gewoontes.

Verspreid je goede voornemens over het hele jaar.

Kies haalbare doelen

Vooraleer je je goede voornemens wilt halen, moet je er wel voor zorgen dat ze überhaupt haalbaar zijn voor jou! Dit is een van de meest voorkomende reden waarom mensen hun voornemens niet halen. Zo kun je als voornemen hebben dat je je minder druk wilt maakt om bepaalde zaken. Maar dat is minder makkelijk vol te houden dan niet meer naar de frituur te gaan. Dat betekent niet dat je deze uitdaging niet kunt aangaan, maar een voornemen kiezen die je kunt volhouden voorkomt teleurstellingen.

Zorg voor haalbare voornemens

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.