STUDENTJOB BLOG

Ga je dit jaar voor het eerst op kot? Dan zit je natuurlijk met een hoop vragen. Allereerst moet je een kamer vinden natuurlijk, dit zou je kunnen doen via HousingAnywhere. Maar dan blijven er nog steeds onduidelijkheden over... Om je op weg te helpen beantwoorden wij in dit artikel al wat van jouw vragen. Wil je weten hoe jij de beste kotstudent ter wereld wordt? Lees dan snel verder!

Misschien helpen je ouders je om rond te komen of betaal je alles zelf dankzij je studentenjob. Maar ondanks dat, op kot zitten is natuurlijk niet goedkoop! Boodschappen doen, je kot inrichten en huur betalen is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Hoe kan ik mijn kot inrichten?

Je koude kamer transformeren naar een gezellige plek waar je je thuis voelt kan lastig zijn. Met deze tips wordt het omtoveren van jouw kamer een succes!

  • Zoek naar goedkope tweedehands meubels. Sites zoals tweedehands.be of marktplaats.nl zitten vol met super goedkope bedden, bureau’s, nachtkastjes, kleine kasten etc.

  • Geef je kamer een persoonlijke touch door posters, foto’s en muurteksten op te hangen. (Maak vooral gebruik van punaises, want de meeste kotbazen vinden het niet zo leuk wanneer je de muur vol spijkert). Verder geven kleurrijke gordijnen en een leuk tapijt je kamer meteen een gezellige sfeer.

  • In de Action, Hema of Ava kan je leuke kastjes, spiegels, klokken, fotokaders of andere leuke spulletjes vinden. En dit allemaal tegen een prima prijsje!

  • Plaats je studeerplek op een plek met genoeg licht, dit zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren.  Want zeg nou zelf, van blokken in een donker hoekje wordt niemand vrolijk.

 

Geen geld om je kot in te richten?

Schrijf je dan in bij StudentJob en vind binnen no time een bijverdienste.

   

 

Hoe moet ik mezelf organiseren?

Als je op kot gaat moet je opeens alles zelf regelen. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet zoals lessen, afspraken, wassen, boodschappen en schoonmaken is het handig om een planning te maken. Hou voor huishoudelijke taken een vaste dag aan, zo zorg je ervoor dat je voor jezelf een ritme creëert.

Huishoudelijke taken? Maak een planning.

 

Hoe kan ik op een budget eten?

Voor één persoon koken kan ingewikkeld en duur zijn. Maar als je op zoek gaat is het niet onmogelijk om op een budget je inkopen te doen! Als je eten meeneemt van je ouders bespaar je natuurlijk al een hoop geld, dus probeer zoveel mogelijk bruikbaar eten mee te nemen. Daarnaast kan je natuurlijk altijd proberen om met meerdere te eten. Vaak scheelt dit in de kosten.

Probeer ook om voor een goedkopere supermarkt te kiezen zoals de Aldi, Lidl en Albert Heijn. Kies daarnaast altijd voor het huismerk in plaats van de A-merkproducten. Deze zijn meestal altijd goedkoper maar liggen niet altijd op ooghoogte. Je moet dus iets beter zoeken. En wat dacht je van voedsel in blik of ingevroren? Vaak veel goedkoper en nog gezond ook. Als laatste: maak een lijstje voordat je de winkel binnenstapt zodat je geen onnodige dingen koopt en niks vergeet.

Maak boodschappen lijstjes voordat je boodschappen gaat doen.

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Rachel Bedika.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.