STUDENTJOB BLOG

We kennen het allemaal wel, je hebt zo'n drukke dag achter de rug en je moet je hoofd nodig leegmaken. Maar hoe doe je dat nu het best? Ik zette alles even op een rijtje.

Drukke dag gehad?

Rond alles af

Maak voor jezelf er de gewoonte van om vanaf een bepaald uur al je werk af te ronden. Zo heb je nog wat me-time voor je gaat slapen en zal je ook veel ontspannender je dag kunnen afsluiten. Een planning is hierbij ook handig, je kan alles makkelijker uitstippelen wat je zeker nog wil doen en wat nog niet zo belangrijk is. Zo verminder je de druk en kan je met een gerust hart op uw twee oren slapen.

Verwen jezelf

Heb je veel moeten blokken of heb je gewoon een hectische dag gehad? Verwen jezelf met wat Netflix of een goed boek. Dan komt er toch een mooi einde aan je chaotische en veel te drukke dag! Ook kan je een afspeellijst maken op Spotify met alle muziek die jij te gek vindt. Wat ik zelf zeker een aanrader vind is een gemeenschappelijke afspeellijst maken met je vrienden! Je leert nieuwe muziek kennen en vergeet even alle drukte om je heen. Ideaal voor op de trein of gewoon een gezellige avond thuis.

Beweeg

Dit klinkt ontzettend lastig, maar het helpt echt! Een frisse neus halen door een wandeling of een halfuurtje joggen. Het kan wonderen doen! Zoals ik al eerder vermelde kan je een lijst maken op Spotify, dit motiveert je veel meer tijdens het sporten en je wordt er ook gewoon blij van. Of je gaat met enkele vrienden gaan fitnessen, zo heb je niet enkel wat bewogen maar heb je ook q-time gehad met je vrienden.

Een douche of bad

Dit werkt voor mij het beste. Wat is er nu beter dan een warme douche na een drukke dag? Je spoelt alle drukte van je af en voelt je direct veel beter. Of een lang, warm bad met je favoriete boek bij de hand. Je kan het zelf nog gezelliger maken door theelichtjes en ontspannende achtergrondmuziek. Jezelf verwennen met wat bad producten of goede bodylotion is zeker ook iets wat je helpt ontspannen. Je huid verzorgen is ook heel erg belangrijk, dus waarom maak je er geen gewoonte van?

Dit zijn de dingen die het best werken bij mij, natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon. Je hebt nog zoveel andere manieren, je moet gewoon voor jezelf uitmaken wat er het best werkt. Het belangrijkste is maak genoeg tijd voor jezelf het is zo belangrijk en je lichaam zal je heel erg dankbaar zijn!

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Emma Rabaut.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.