STUDENTJOB BLOG

Blokken, blokken, blokken en nogmaals blokken. Herken jij het? Ja hoor, de examens zijn er weer; het meest stressvolle moment van het jaar. Vrij logisch natuurlijk, want je toekomst staat hier op het spel.  Daarom heb ik een paar van de meest nuttige tips bij elkaar verzameld om jullie allemaal te helpen slagen!

Klaar voor je examen?

Zzzzzzz…

In plaats van tot in het kot van de nacht te blijven studeren zou je beter wat slapen. Leren neemt een zeer groot deel van je energie op. Elke minuut slaap is dus cruciaal. Je onthoudt je leerstof beter door het even te herhalen voor je gaat slapen dan als je heel de nacht doorstudeert want dan ben je helemaal uitgeput als je aankomt bij je examen.

Plannen, plannen, plannen!

Een goede planning is stap 1 van een geslaagde studeerperiode. Het beste is om een planning te maken van maximaal een paar weken voor het examen want als je een planning van maanden gaat maken gaat dit toch niet werken. Je plannen veranderen sowieso en het gaat je alleen maar extra stress geven. Als je het zelf te ingewikkeld vindt om een planning te maken kan je altijd online gratis sjablonen opzoeken, deze zijn zeer handig.

Voedsel

Studeren terwijl je maag aan het grommen is, is niet makkelijk. Dus hierbij zeg ik het je nu al, plan uw maaltijden. Zorg er voor dat je 5 maaltijden eet op 1 dag; ochtend eten, 1 uurtje, middageten, 4 uurtje en avond eten. Als je dit niet doet, ga je heel de dag door kleine snacks eten en dit is 1: niet gezond en 2: het leidt je af terwijl je hoort te studeren.

@”#$%&!

Woede is NIET goed. Het is door wetenschappers bewezen dat wanneer je boos bent je intelligentieniveau tijdelijk verlaagt en dat is iets wat je echt niet nodig hebt tijdens de examens.

Dus als er iets niet lukt of je hebt ruzie met je ouders of je vriend(in), zet het even uit je hoofd en concentreer je op je examens.

Niet door leren

Laatst, maar niet minder belangrijk dan de rest; leer niet door. Veel mensen denken dat het een goed idee is om tot ’s nachts te blijven leren maar dit heeft geen nut. Je brein is uitgeput en gaat alles wat je na 10 of 11 uur ‘s avonds nog leert minder goed onthouden. Je kan beter een uurtje vroeger opstaan om te beginnen leren in plaats van een uur later te gaan slapen.

Hier heb je mijn 5 favoriete tips voor tijdens de examens. Ik hoop dat iedereen er iets aan heeft en als laatste, nog veel succes en jullie gaan die examens volledig slayen!

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Nina-Marie Swevers.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.