STUDENTJOB BLOG

Vrienden maken is niet altijd even gemakkelijk, maar al zeker niet in het buitenland! Daarom zocht ik uit wat je nu het best kan doen, daar ver buiten je comfortzone…

Leer de taal

Talen zijn niet allemaal even simpel om te leren, maar geloof mij je kan er zo ver mee geraken! Als mensen zien en horen dat je moeite hebt gedaan om hun taal te leren zullen ze daar heel positief op reageren. Je kunnen uitdrukken in de plaatselijke taal is iets dat ook gewoon veel gemakkelijker gaat. Jij begrijpt de mensen om je heen en zij begrijpen jou. Meer moet je toch niet hebben? Nu denk je waarschijnlijk: ‘wat heeft dit in godsnaam met dit artikel te maken?’. Wel je zal veel sneller contacten kunnen leggen met studenten die daar wonen. Elkaar begrijpen vanaf de eerste ontmoeting is echt een must!

Sta open voor nieuwe dingen

Wees niet verlegen om nieuwe mensen te leren kennen. Misschien vind je het heel erg awkward om zomaar een gesprek aan te gaan met iemand, maar met praten doe je heus niets verkeerd! Ga eens naar een plaatselijke pub of restaurant en probeer in gesprek te gaan met iemand die er werkt, of iemand die er iets gaat drinken. Als je met een paar vrienden naar het buitenland bent verhuisd voor jullie studies, kan je dit samen doen. Samen lijkt het minder awkward en misschien zit er wel een heel erg sociaal type tussen één van die vrienden. Onthoud gewoon dat je met praten écht niets verkeerd doet! ;)

Jezelf zijn

Dit lijkt een heel basic tip, maar het is iets dat echt van belang is. Het is niet omdat je naar het buitenland verhuist, dat daarom je persoonlijkheid is veranderd. Mensen voelen dit makkelijk aan of je je anders voordoet dan dat je werkelijk bent. Ben je een heel spontaan type, maar denk je dat ze raar zullen opkijken? Fout! Mensen houden van spontane personen en zullen zich veel rapper op hun gemak voelen. Of ben jij dat type die graag lacht? Blijven lachen is de boodschap! Mensen zullen aanvoelen dat je een persoon bent die van het leven geniet. Ze zullen dit veel leuker vinden, dan dat je dat grappige kantje van jou thuis laat liggen.

Durf verhuizen

Wil je al heel lang naar het buitenland verhuizen, maar houdt je durf je tegen? Zet gewoon de stap! Je leert zeker mensen kennen, als je openstaat voor de cultuur en mensen. Is het een te grote stap om  dit alleen te doen? Vraag een vriendin of vriend mee, misschien vinden ze ook een studie daar die ze interessant vinden. Het zou stom zijn dat je je dromen laat liggen, doordat je niet durft. Ga je dromen achterna! Achteraf zal je zo tevreden zijn dat je dit gedaan hebt. Weet dat je er nooit alleen voor staat en je altijd steun zal ervaren van familie, vrienden en zelfs van de mensen ter plaatse. De mensen die daar wonen weten dat dit een gigantische aanpassing is en dat je het soms moeilijk kan hebben. Ze zullen hier altijd rekening mee houden.

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Emma Rabaut.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.