STUDENTJOB BLOG

Vanaf september gaat het nieuwe schooljaar opnieuw van start. Dit is meteen ook de start van een periode waarin je als student redelijk wat geld moet uitgeven.

Heel veel studenten kijken niet uit naar de start van het nieuwe schooljaar. De reden? De vrijheid die je gewend bent tijdens de zomervakantie is niet langer en vanaf september moet je je opnieuw aan regels houden en je inzetten om goede resultaten te behalen.

Maar er is nog een andere reden waarom veel studenten niet uitkijken naar de start van het nieuwe schooljaar, een financiële reden. Voor veel studenten en vooral voor diegene die op kot gaan, is een schooljaar een erg dure periode. Inschrijvingsgeld, cursussen, boeken, schoolmateriaal, … tel daar dan ook nog eens het geld bij dat je gebruikt om jouw vaste kosten als student te betalen zoals kleding, eten en vervoer. Dan kom je al snel bij een erg hoog bedrag waar je eigenlijk liever niet te veel aan wil denken.

Het kan goedkoper!

Gelukkig hoeft als student niet alles duur te zijn, het kan ook anders. De wondere wereld van het internet biedt namelijk enkele oplossingen waardoor heel wat zaken al gauw een stuk goedkoper worden. Online kun je tegenwoordig alles kopen, gaande van voeding tot meubelen en van kleding tot reizen boeken. Wel, wist je dat heel veel webshops gebruik maken van een kortingscode? Zo’n kortingscode kun je ingeven net voor je jouw bestelling afrekent en je bespaart er een mooi bedrag mee uit. Waar je zo’n kortingscode vindt? Simpel, op het internet natuurlijk! TagCity is een voorbeeld van een website waar je alle kortingscodes vindt die momenteel geldig zijn en dit voor ongeveer 1.000 webshops, waaronder Pizza Hut, Domino’s, Krëfel, MediaMarkt en meer. Zoek de kortingscode van de webshop waar je iets wil kopen, kopieer ze om ze nadien in te geven en betaal een stuk minder voor jouw bestelling. Handig toch?

Verdien extra zakgeld

Een andere slimme oplossing om goedkoper online te shoppen is door gebruik te maken van het cashback principe. En dat hebben ze bij de website FamilyCard.be goed gezien. Deze website is eigenlijk een digitale klantenkaart (lange leve het internet!) die je toelaat om jouw aankopen te doen bij alle verschillende webshops die je terugvindt op de website. Op zich niets speciaals denk je nu waarschijnlijk, maar zodra je jouw aankoop gedaan hebt via FamilyCard, krijg je een deel van jouw bestelbedrag teruggestort op jouw account. Koop je regelmatig iets online en heb je 25 euro opgespaard? Mooi, dan kan je dat bedrag opvragen in cash geld en het laten storten op jouw eigen bankrekening. Zo betaal je minder voor jouw online aankopen en heb je meteen weer wat geld op je rekening staan!

'T is van horen zeggen

Wist je dat er ook op de sociale netwerksite Facebook kortingen te rapen vallen? Er bestaat namelijk een Facebookgroep met de naam Promojagers waar meer dan 37.000 leden kortingen en promoties met elkaar uitwisselen. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een korting voor MediaMarkt? Neem dan zeker en kijkje en wissel ze eventueel uit met de aanbieding voor Asos die je eerder gezien hebt. Door elkaar op de hoogte te houden wordt goedkoper shoppen wel erg makkelijk!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.