STUDENTJOB BLOG

De dagen worden korter en het zonnetje laat zichzelf steeds minder zien. Dit kan maar één ding betekenen; de zomervakantie is officieel voorbij. Over het algemeen staat niemand echt te juichen als het studiejaar weer begint. Toch moeten we eraan geloven. Maar hoe ga jij deze periode overleven? Deze tips helpen je door de eerste weken heen.

Zet je wekker!

Niets is zo fijn als uitslapen. Het geluid van jouw wekker gaat hier de komende weken definitief een eind aan maken. Het is natuurlijk heerlijk om lang in je bed te blijven liggen, maar het is verstandiger om weer wat ritme in je dagen te brengen. Tegen de tijd dat je dan écht vroeg je bed uit moet, gaat dit al een stuk makkelijker. Extra tip: verander je alarm in een liedje waar je heel vrolijk van wordt. Wedden dat jij zo je bed uit springt?

Bereid je ‘s avonds voor

Wil jij het moment dat je uit bed moet elke dag zo lang mogelijk uitstellen? Met deze tip win je tijd; bereid je ‘s avonds voor op de volgende dag. Denk hierbij aan het klaarleggen van een spetterende outfit, het inpakken van je schooltas en het voorbereiden van jouw ontbijt of lunch. Op deze manier creëer je extra minuten in dromenland.

Eat your breakfast kids

Ontbijten is súper belangrijk! Je hebt het nodig om goed te functioneren en presteren op school of werk. Je begint de dag met meer energie en je krijgt vitaminen en mineralen binnen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen die ‘s ochtends ontbijten minder snoepen en snacken de rest van de dag én beter op gewicht blijven. Dit wetende kan je de sportschool wel een keertje overslaan, toch? ;)

Ruim je kamer op

Als je dan toch zo lekker bezig bent met voorbereiden; pak de emmer sop erbij. Een opgeruimde kamer zorgt namelijk voor rust in je hoofd. Zo kan jij je beter concentreren op dat ene verslag dat morgen af moet. Ruim in ieder geval je bureau/werkplek goed op en zorg ervoor dat er geen overbodige dingen in de buurt liggen die jou kunnen afleiden.

Maak planningen

Plannen; niet voor iedereen even makkelijk, maar super belangrijk tijdens jouw studie! Een duidelijke planning helpt jou het overzicht te behouden. Koop een agenda en schrijf alles op zodat je geen belangrijke deadlines en proefwerken over het hoofd ziet. Plan je agenda niet helemaal vol met studiezaken. Maak ook tijd voor jezelf. Ga bijvoorbeeld sporten of pak een terrasje met vrienden en vriendinnen. Ontspanning is ook nodig!

Don’t worry

Begin je dit schooljaar aan een nieuwe studie of ga je juist afstuderen? Dat zijn spannende en stressvolle tijden. Maak je vooral niet te druk. Ook voor jouw klasgenoten en docenten is het een nieuw schooljaar met nieuwe gezichten en uitdagingen. Laat het op je afkomen en vergeet vooral niet te genieten van je studententijd!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.