STUDENTJOB BLOG

Deze maand gebeurt er iets opvallends. Je ziet het op straat, in de bus, op het werk; mannen met snorren. Overal zie je mannen met snorren. Deze harige mannen laten hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de gezondheid van de man. Laat je je snor staan? Dan mag je jezelf een Mo Bro noemen. Wat begon als een vriendengrapje in de kroeg, is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende foundation.

Hoe het begon
2003. Melbourne, Australië. Travis en Luke dronken een biertje in hun stamkroeg toen de laatste modetrends ter sprake kwamen. Wat bleek? De snor, een absolute vaste waarde in het modebeeld van de laatste decennia, was nergens meer te bekennen. ‘How ‘bout bringing the moustache back mate?’ Zo gezegd, zo gedaan. De Australische mannen kregen 30 vrienden en kennissen zo gek om de hele maand november hun snor te laten staan. Geïnspireerd door de moeder van een vriend die geld inzamelde voor borstkanker, besloten ze geld op te halen voor de gezondheid van de man: suïcide onder mannen, prostaat- en teelbalkanker. ‘10 dollars to grow a Mo’. De Movember Foundation was geboren.

Van 30 Mo Bros en Mo Sistas in 2003 naar 5.542.507 in 2017. De Movember Foundation groeit razendsnel en de moustaches vliegen de wereld over. Anno 2018 is de foundation actief in 21 landen, waaronder Nederland en België. De stichting heeft over de afgelopen jaren maar liefst 409 miljoen euro ingezameld waarmee zij ruim 800 onderzoeksprojecten over de hele wereld financieren. Zelfs supersterren als Justin Bieber en Snoop Dogg laten in november hun snor staan. Maar ook onze eigen Humberto Tan is een echte Mo Bro en doet jaarlijks mee. Waarom meedoen aan Movember? De Movember Foundation streeft naar een vroege opsporing van kanker. Hierdoor kunnen er effectieve behandelingen worden gegeven, met als gevolg een vermindering van het aantal sterfgevallen. Dit zijn er momenteel namelijk nog gemiddeld 60 (!) per uur. Dit getal moet omlaag, en jij kan daaraan bijdragen.

 

Mustache approved

 

Daag je collega’s uit
Sommige collega’s zullen raar opkijken als jij tegen het eind van november een moustache a la Borat onder je neus hebt hangen. Heb jij genoeg gutsom je Mo tijdens vergaderingen of afspraken met potentiële klanten in de spotlights te zetten? Daag je collega’s dan uit voor een challenge. Neem een mo-ment tijdens de wekelijkse meeting en introduceer Movember op jouw werk. Want: meer Mo’s zorgen voor meer bekendheid en donaties voor de gezondheid van de man. Op deze manier sta je er niet alleen voor en werken jullie (naast de maandelijkse targets) met z’n allen aan een gezamenlijk doel!

Make your move
Wil jij iets extra’s doen naast het laten staan van jouw moustacheMake your move! Ren of wandel deze Movember 60 km. No worries, deze 60 km mag je gewoon verspreiden over de hele maand. Deze 60 km staat voor de 60 mannen die we wereldwijd gemiddeld per uur verliezen aan suïcide, prostaat- en teelbalkanker. Vorm een team met jouw collega’s en doe mee aan de Movember 60 km! Niet alleen goed voor je gezondheid, maar het komt ook ten goede aan de teamspirit!

Ga jij de uitdaging aan?
Ben jij overtuigd en word jij een Mo Bro of Mo Sister? Dan ben je een echte held. Opgelet! Deze challenge kent een paar officiële spelregels die in 2003 zijn opgesteld door Luke en Travis in hun stamkroeg. Zorg er dan ook voor dat je je tijdens Movember aan deze originele regels houdt:

    • Elke Mo Bro begint Movember gladgeschoren en laat de rest van de maand zijn snor staan;
    • Geen baarden en geen sikjes;
    • Er mag absoluut geen voorsprong genomen worden op de rest; 
    • Voor elke Mo gelden dezelfde regels.

Dus, wanneer gooi jij je scheermesje in de prullenbak?

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.