STUDENTJOB BLOG

‘Op zaterdag en zondag gaat de wekker om 5 uur’

 

jobs

De 21-jarige Naomi Gerlach uit Duitsland zit niet stil! Sinds september loopt zij 5 dagen per week stage als online marketeer voor StudentJob Zwitserland in Hoofddorp. Als je denkt dat een fulltime stage in het buitenland niet druk genoeg is voor deze marketing studente, dan heb je het mis! Ze heeft namelijk nog een job. Om het weekend werkt ze in de keuken van het St Antonius ziekenhuis in Gronau, Duitsland. Ben je benieuwd hoe Naomi dit drukke leven managed? In dit interview deelt deze bezige bij haar ervaring met jou!

Waarom heb je ervoor gekozen om in 2 landen te gaan werken?
‘Ten eerste wilde ik mijn bijbaan in het ziekenhuis graag houden. Het is voor mij de perfecte bijbaan omdat het niet voelt als werken. Ik werk er nu 6 jaar en ik wil het baantje ook graag behouden als ik na mijn studie een master ga doen. Daarnaast is de sfeer in de ziekenhuiskeuken heel gezellig! Mijn collega’s zijn heel open, aardig en ik kan het goed met iedereen vinden.’

Wat zijn jouw taken als keukenhulp in een ziekenhuis?
‘Om het weekend ga ik met de trein naar huis in Duitsland. Een enkele reis duurt ongeveer 3 uur. Klinkt lang, maar ik vermaak me prima met Netflix of ik ga een boek lezen. Op zaterdag en zondag gaat de wekker om 5 uur. Om half zes begin ik namelijk met werken. Als keukenhulp bereid ik het ontbijt, de lunch en het avondeten van de patiënten voor. Het is een job waar ik me goed op moet concentreren omdat de patiënten speciale diëten volgen vanwege allergieën of intoleranties. Ook maak ik soms salades en desserts klaar voor in de ziekenhuiskantine of maak ik de keuken schoon.’

Mis je het niet om vrije tijd te hebben?
'Yep, zeker weten! Ik heb er ook best vaak stress van. Omdat ik naast mijn bijbaan mijn stage in Hoofddorp loop, zie ik mijn familie, mijn vriend en mijn vrienden heel weinig. Ik probeer er niet teveel aan te denken. En omdat ik er positief insta houd ik het gelukkig goed vol! Ik heb veel plezier in mijn bijbaan en de tijd vliegt dan ook vaak voorbij. Ook de stage bij StudentJob motiveert me om door te gaan. Ik krijg namelijk elke dag de kans om mijn vaardigheden op het gebied van online marketing te ontwikkelen en ik ontmoet geweldige nieuwe mensen!’

Wat was het stomste moment dat je hebt meegemaakt in het ziekenhuis?
‘In het ziekenhuis werken soms jongeren die hun werk totaal niet serieus nemen. Ze komen te laat, hebben een nacht doorgehaald of ze komen gewoon niet opdagen! Vaak werd ik dan in mijn vrije weekend gebeld om te werken en kon ik mijn plannen in de prullenbak gooien. Dit was echt super vervelend!’

Wat motiveert je?
‘Mijn bijbaan is soms stressvol - maar daartegenover staat dat ik goed verdien, een vast contract en hele leuke collega’s heb! Mijn bijbaan is erg belangrijk voor me omdat ik op deze manier mijn eigen geld kan verdienen. Daardoor voel ik me zelfstandig en onafhankelijk. Ook heb ik een hele goede relatie met mijn baas. Hij motiveert me om door te gaan en geeft me altijd tips als ik hulp nodig heb. Daarnaast: de stressvolle maanden blijven niet voor altijd. Eind januari 2019 rond ik mijn stage af en ga ik weer naar school. Hierdoor zal ik weer meer vrije tijd krijgen. De stress is het waard, ik had me namelijk geen betere stage en bijbaan kunnen wensen!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.