STUDENTJOB BLOG

Heb jij je kerstmuts en je meest spetterende kerst outfit al uit de kast getrokken? De decembermaand is weer aangebroken, wat betekent dat de kerst- en nieuwjaarsborrels weer voor de deur staan. Ook op kantoor. Voor de een is dit hét moment om te slijmen bij de manager, terwijl de ander zich stort op de gratis drank en hapjes. Hoe dan ook: de kerstborrel is de ideale gelegenheid om te netwerken en je van jouw beste kant te laten zien! Omdat de kerstborrel op het werk toch iets formeler is dan het gemiddelde kerstfeestje met je vrienden, speciaal voor jou: 5 dingen die je vooral niet moet doen tijdens de kerstborrel op kantoor.

1. Niet op komen dagen

Sla je het opzetten van de kerstboom liever over? Of ben je geen fan van borrels? En zie je een combinatie daarvan al helemaal niet zitten? Kan gebeuren. Probeer dan toch niet de partypooper te zijn, maar kom gewoon opdagen! De kerstborrel is namelijk de ideale kans om te netwerken en op een andere manier kennis te maken met jouw manager en collega’s. Op deze manier begin je het nieuwe werkjaar alvast goed! En zeg nou zelf: er is toch niets leukers om na de kerstborrel mee te kunnen praten over de foute dansmoves van jouw manager?

2. Je foute kersttrui in de kast laten liggen

Heeft jouw manager bedacht dat de dresscode van dit jaar foute kersttruien is? Dan kan je natuurlijk niet aankomen in een casual t-shirtje. Gebruik deze gelegenheid juist om eens uit te pakken met je outfit. Trek je meest foute Rudolph trui aan of pak uit met een heus glitterpak. Wel belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat het om een bedrijfsfeest gaat. Dus laat dat te korte rokje in de kast liggen en ga na bij wat voor soort bedrijf je werkt. Hip en informeel? Dan is een leuke kersttrui of glitter jasje top! Werk je voor een formeel bedrijf? Houd je dan wel aan de kledingvoorschriften van het bedrijf en zoek het in de accessoires. Dos jezelf bijvoorbeeld uit met een leuke kerst stropdas of strik!

3. De hele avond met je favo collega optrekken

Natuurlijk kan het zijn dat je het met je ene collega een stuk beter kunt vinden dan met de ander. Toch is de kerstborrel het ideale moment om ook eens een gesprek aan te gaan met een collega buiten jouw team. Altijd al willen weten waar dat meisje van HR dat leuke jasje vandaan heeft? Dit is dé kans om het te vragen. Op deze manier breid je je netwerk uit en wie weet komt het je tijdens je werk ten goede! Stap je niet zo makkelijk op iemand af en weet je niet goed hoe je een gesprek kunt beginnen? Geen paniek, je kunt het altijd hebben over de goede voornemens van 2019.

4. Te diep in het glaasje kijken

Dronken in slaap vallen op de dansvloer. Dat wil je niet. Ongegeneerd dansen op tafel. Nope, bedankt! Onthoud dat je aan het borrelen bent met collega’s en dat je na de kerstdagen gewoon weer op het werk moet verschijnen. Dan wil je liever niet worden nagekeken als de collega die een dronken speech gaf.. Je weet zelf (hopelijk) het best waar jouw grenzen liggen wat alcohol betreft. Vergeet deze niet! Je bespaart jezelf zo een hoop ongemakkelijke momenten..

5. Dronken achter het stuur kruipen

Spreekt voor zich, toch? Hartstikke leuk zo’n kerstborrel op kantoor, maar heb jij er alle risico’s die het met zich meebrengt er voor over? Het enige antwoord hierop is nee!! Zorg van te voren dat iemand je op komt halen, ontnuchter op de fiets of pak de trein naar huis. Wil je de kerstborrel voor iedereen, en dan vooral voor jezelf, leuk houden? Stap dan niet met je dronken koppie achter het stuur! Merry Christmas!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.