STUDENTJOB BLOG

Hij woont op de Noordpool tussen elfjes en tonnen speelgoed. Hij vliegt over de hele wereld in een arrenslee, voortgetrokken door rendieren. En hij maakt elk jaar miljoenen kinderen blij met de meest fantastische cadeautjes. De Kerstman heeft een luizenleventje. Dat zou je denken, toch? Omdat de Kerstman deze top job niet alleen aankan, krijgt hij hulp van over de hele wereld. En laat het leven van deze hulp kerstmannen nou nét niet over rozen gaan.. Nieuwsgierig? Hierbij speciaal voor jou een kijkje in het leven van de gemiddelde winkelcentrum Kerstman.

Kerstman hangt half uur aan baard

Neem bijvoorbeeld de hulp kerstman in het Engelse plaatsje Reading. Deze stunt kerstman was van plan een spectaculaire entree te maken in het plaatselijke winkelcentrum. Helaas ging dit niet helemaal zoals hij het in zijn hoofd had. Zeg maar gerust helemaal niet. Tijdens zijn poging om via het dak van het winkelcentrum abseilend naar binnen te komen, bleef hij met zijn welbekende baard - op 4 meter hoogte - hangen aan het haakje van het klimtouw. Het duurde een half uur voordat hij uit deze benarde positie bevrijd kon worden. Als je bedenkt dat hij ook gewoon zijn baard af had kunnen doen, verdient deze Santa helemaal respect. ‘Ik wilde de kinderen niet teleurstellen’. Wat ons betreft is de beste man een echte professional!

De te oude kerstman

We gaan verder naar het Duitse warenhuis Kaufhaus des Westens in Berlijn. Zij haalde zich wereldwijd de woede op de hals door de kerstman te ontslaan omdat hij te oud was. Ja, je leest het goed. Te oud. De 72-jarige Peter Georgi, die al dertien(!) jaar in het warenhuis kerstman speelde, werd vanwege zijn leeftijd aan de kant gezet. Volgens het warenhuis werd de rol deze Kerstman te zwaar en was hij toe aan zijn welverdiende pensioen. Daar dachten vele mensen heel anders over. Over de hele wereld kwamen boze reacties op dit nieuws. Ook de online petitie die werd opgestart om deze kerstman te laten terugkeren, werd meer dan duizend keer ondertekend.

Georgi, vooral heel bekend omdat hij een echte witte baard heeft in plaats van een plak versie, was erg verbaasd om alle commotie rondom zijn ontslag. Over zijn toekomst als kerstman hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken. Hij kreeg na het nieuws over zijn ontslag al heel snel nieuwe opdrachten binnen en is nu onder andere te zien op de kerstmarkt in Berlijn en in een circus in Hamburg.

Kerstman en zijn elfje crashen de arrenslee

In het Poolse stadje Ustrzyki Dolne zat het de plaatselijke kerstman en zijn elfje ook niet mee. De man en vrouw waren ingehuurd om de kerstsfeer in het winkelcentrum te verhogen. Terwijl ze in hun arrenslee onderweg waren naar de plaats van bestemming, werd het paard dat hun slee voorttrok opgeschrikt door een toeterende auto. Het dier sloeg op hol en raakte los van de slee met als gevolg dat de arrenslee crashte tegen een muur. De twee werden opgenomen in het ziekenhuis met een hersenschudding. En daar bleef het niet bij. Achteraf is uit onderzoek gebleken dat de twee gedronken hadden. De kerstman en zijn elfje zaten dus dronken achter het ‘stuur’ op de openbare weg. Hier werden ze dan ook voor vervolgd. In tegenstelling tot de kerstman die aan zijn baard bleef hangen, zijn deze hulp kerstman en zijn elfje nou niet bepaald een goed voorbeeld voor de kids..

Jouw bijbaantje is zo slecht nog niet..

Moet je na het lezen van deze verhalen niet denken aan een bijbaantje als hulp kerstman- of vrouw? Gelukkig zijn er nog veel meer leuke vakantiebaantjes die je tijdens de kerstvakantie kunt doen zonder één van bovenstaande ongemakkelijke momenten te hoeven meemaken. Wat denk je bijvoorbeeld van deze baan als kerst adventskalender beoordelaar? Merry Christmas :)

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.