STUDENTJOB BLOG

Een hele goede morgen! Of toch niet? Maak jij elke nacht genoeg uren slaap, maar word je evengoed elke morgen doodmoe wakker? Nu de winter voor de deur staat is het natuurlijk heel verleidelijk om ‘s ochtends lekker onder de warme dekens te blijven liggen. Gedachten als ‘nog vijf minuutjes’, kunnen ervoor zorgen dat je je verslaapt en suf wakker wordt. Met deze 5 tips is dat verleden tijd en sta jij een stuk frisser op in de morgen!

1. Geen alcohol voor het slapen gaan

Een biertje in de soos, een wijntje tijdens het eten of een kroegentocht op donderdagavond. Wij begrijpen het; geen alcohol voor het slapen gaan is een pittige uitdaging voor de gemiddelde student. Een borreltje is natuurlijk altijd gezellig, maar is het ook altijd even slim? Na het drinken van alcohol val je dan wel sneller in slaap, maar je slaapt er tegelijkertijd ook veel onrustiger van. Daarom is het slim om voordat je gaat slapen 1 of 2 glazen water te drinken. Hierdoor breekt je lichaam de alcohol makkelijker af en word je de volgende ochtend nét wat frisser wakker.

2. Ruim je kamer op!

Je kamer opruimen is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Toch raden we je aan om zo nu en dan een bezem door je kamer heen te halen. Wetenschappers hebben namelijk bewezen dat een rommelige kamer kan zorgen voor een slechte nachtrust. Is jouw kamer bezaaid met rondslingerende kleding, schoolboeken en andere troep? Ruim het op! Wellicht krijg je hierdoor onbewust ook meer rust in je hoofd waardoor je lekkerder slaapt.

3. Leg je mobieltje weg

Deze tip heb je vast al eens gehoord.. Toch is het echt beter om apparaten als televisies, computers, tablets, e-readers en smartphones uit te schakelen of minstens een uur voordat je gaat slapen weg te leggen. Deze gadgets zorgen er namelijk voor dat jouw hersens weer ‘wakker’ worden terwijl je eigenlijk moet slapen! Lukt dit niet altijd? Geeft niets, we snappen ook dat het heerlijk is om in bed te kruipen met een goede Netflex-serie.. ;)

4. Neem een glas water

Een hele simpele tip! Drink voordat je gaat ontbijten een glas water. Waarom? Als je slaapt verliest je lichaam veel vocht. Als je ‘s ochtends een glas water drinkt krijgt je lichaam een energieboost waardoor je je minder vermoeid zult voelen. Daarbij komt ook dat het drinken van veel water heel erg goed is voor je huid. Win-win!

5. Niet snoozen!

Wist jij dat je hersenen begrijpen wat snoozen is? Zodra jij op de snooze knop drukt, zorgen je hersenen ervoor dat je niet weer in een diepe slaap valt, omdat ze weten dat een paar minuten later jouw wekker weer af zal gaan en je er toch echt uit moet. Dit snoozen zorgt ervoor dat jouw slaapcyclus wordt verstoord en je dus vermoeider op staat. Gaat je wekker? Probeer dan gelijk op te staan. Hoe moeilijk dit ook is, het helpt je echt om beter wakker te worden!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.