STUDENTJOB BLOG

 

Men neme het volgende: mok, Sensorwake, HAPIfork, Chromebook. Dat is wat een student minimaal nodig heeft om het collegejaar door te komen.

 

1. Niet mokken, lekker …

Als student zijnde gaat er bijna niets boven een goede kop koffie. Dit zwarte goud is onmisbaar bij iedere start van de dag, om wakker te worden na een flinke avond studeren (lees: stappen). Tevens onmisbaar bij een zalige lunch in de universiteitskantine – die vaak niet zo wordt genoemd – en onmisbaar na die typische studentmaaltijd (“another day, another pasta”) in de avond. Hoe tof is het om die koffiemomenten samen met je eigen mok te beleven? Ja, tegenwoordig kun je mokken bedrukken. Bedrukken met een logo om je naamsbekendheid mee te vergroten (mocht je naast een succesvol student ook een succesvol “business person” zijn), bedrukken met een eigen tekst of met een eigen foto. Echt waar, de mogelijkheden voor het bedrukken van mokken zijn eindeloos en aangezien een foto mok in full colour bedrukt wordt, kun je helemaal zelf bepalen hoe het design er uit komt te zien. Gegarandeerd dat jij de blits maakt daar in die collegezaal met je eigen mok!

2. Begin de dag met een dansje én een geur naar keuze

Aansluitend op het wakker-worden-verhaal van hierboven, is een ander onmisbaar studentending voor in de vroege morgen de Sensorwake. Een leuke en handige gadget. De Sensorwake is een wekker die je wekt met geur. Het enige wat jij hoeft te doen, is een geurcapsule naar keuze in de Sensorwake te stoppen en de wekker te zetten op het tijdstip dat je wakker wilt worden. Op dat moment hoor je niet meer zo’n standaard (lees: irritant) wekkergeluid, maar wordt er een geur verspreid en 3 minuten later speelt de wekker een melodie af om zeker te weten dat je wakker wordt en op tijd op de campus verschijnt. Hoe heerlijk is het om vanaf nu wakker te worden met de geur van versgebakken broodjes? En je hoeft daar niet eens je bed voor uit. Alleen voor dat dansje dan misschien.

3. Ork, ork, ork. Soep eet je met een HAPIfork!

Een andere toffe gadget – en een onmisbaar materiaal voor een student – is de HAPIfork. Als oud student zijnde weet ik het als geen ander. Weinig tijd en snel eten, omdat er werk op je ligt te wachten. Te snel eten is niet goed voor je lichaam. De HAPIfork biedt hierin uitkomst. Deze gadget is namelijk een vork die door middel van trillingen en lichtsignalen waarschuwt wanneer je te snel eet. Aan de hand van een app kun je inzicht in je eetgedrag krijgen en kun je jouw vorderingen bijhouden. De HAPIfork makers beweren dat je hier gezondheidsvoordelen, zoals een betere spijsvertering en gewichtsverlies, uit haalt. En met die laatste kun je weer compenseren voor die paar extra drankjes die je dit weekend neemt.

4. Een boek van chroom

Als student kun je natuurlijk niet zonder een laptop. Om er teksten mee te verwerken, e-mails mee te versturen en om er mee te surfen op het World Wide Web. Een Chromebook is hiervoor een geschikte keuze. Dat is een laptop zonder besturingssysteem, zoals de alom bekende Windows of MacOs. Het besturingssysteem van deze laptop is namelijk gebaseerd op Google Chrome, de webbrowser van Google. Bestanden hierop raak je nooit kwijt vanwege de cloud-opslag (Google Drive) en je betaalt veel minder dan wanneer je kiest voor een Windows of Apple variant laptop. En dat geld kun je weer mooi besteden aan die paar extra drankjes dit weekend…

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.