STUDENTJOB BLOG

cv

Een cv maken is niet altijd gemakkelijk. Zeker als je nog niet veel werkervaring op je naam hebt staan. Dus hoe maak je een professioneel cv zonder dat je een overvloed aan ervaring achter de rug hebt? Wees gerust - iedereen heeft ooit in die situatie gestaan. Je maakt zeker nog kans om een studentenjob scoren! Als je deze 3 stappen volgt bij een cv maken,  kan je cv nog steeds professioneel overkomen. Met deze tips overtuig je de werkgever dat je de job aankan, zonder de vermelding van een voorafgaande job op je cv.  

 

CV vaardigheden

Als je geen of weinig jobs achter de rug hebt, is het een goed idee om de focus in je cv te leggen op je cv vaardigheden. Vermeld al je relevante eigenschappen onder een aparte ‘vaardigheden’ titel en som hieronder zowel je persoonlijke, computer en taal-vaardigheden op.

Persoonlijke vaardigheden op je cv zijn specifieke, personaliteit gebonden eigenschappen die voordelig kunnen zijn in een bepaalde werkomgeving. Ben je stipt, ambitieus of stressbestendig? Vergeet deze dan zeker niet te vermelden onder ‘persoonlijke’ vaardigheden!

Voor computervaardigheden, som je de verschillende systemen en programma’s waarmee je behendig bent op. Werk je voor school geregeld op Word, Powerpoint of misschien zelfs Excel?  Dan is het zeker gunstig om deze ook op je cv te zetten.

Spreek je meerdere talen? Of volg je misschien Franse en Engelse les op school? Dan zet je die best in een aparte kolom onder taalvaardigheden.  

Voor je cv vaardigheden is het super belangrijk dat je vaardigheden opsomt die relevant zijn voor de de studentenjob die je zoekt. Denk hierbij na over de soort jobs waar je met je cv op wilt solliciteren. . Een horeca werkgever is bijvoorbeeld minder snel geïnteresseerd in iemand die analytische eigenschappen onder vaardigheden heeft staan.

 

Opleiding op je cv zetten

Je curriculum vitae bevat best je opleiding(en). Je kan hier gedetailleerd te werk gaan; vermeld op welke school je zit, welke richting je volgt en welke jaren je al hebt afgemaakt. Als je deel uitmaakt van een bepaalde raad op school, kan je dit ook toevoegen onder opleiding op je cv.  Misschien heb je in het verleden aan een bepaald project of presentatie gewerkt op school? Vermeld dit dan eventueel onder opleiding om iets extra’s toe te voegen.

 

Hobbys op je cv zetten

Zonder werkervaring is het ook een goed idee om je hobby's op je cv te vermelden. Dit hoeven niet altijd je huidige hobby’s te zijn; je kunt het in deze paragraaf ook hebben over hobby's die je in het verleden hebt uitgeoefend. Het is wel voordelig om de hobby's te vermelden die bepaalde eigenschappen zoals ambitie of stressbehendigheid demonstreren.

Op zoek naar meer tips over welke inhoud en cv layout je het best kunt gebruiken’? Bekijk dan onze sollicitatietips! Je kan ook gemakkelijk beginnen aan het opstellen van je cv met onze gratis cv maker!

 

Maak je profiel aan

Is je cv en motivatiebrief klaar? Dan kun je je profiel aanmaken bij StudentJob en deze toevoegen aan je profiel om de perfecte baan te vinden.

   

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.