STUDENTJOB BLOG

antwerpen

Antwerpen is een fantastische stad om in te wonen en leven - daar wordt niet aan getwijfeld. Maar is het werken in Antwerpen even gezellig? In Antwerpen vind je een ruim aanbod aan winkels en restaurants terug. Deze bieden niet alleen shop- en borrel gelegenheden, maar brengen ook een overvloed aan studentenjob werkgelegenheden met zich mee.

 

Welke (part time) studentenjobs in Antwerpen raden wij aan? Hoe solliciteer je het best voor jobs in deze bruisende stad? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe job in Antwerpen vlot verloopt? Lees hiervoor maar snel verder.

 

Soorten studentenjobs Antwerpen

 

Horeca jobs Antwerpen

In Antwerpen vind je honderden leuke restaurants, vooral rond de Grote markt. Deze trendy en hippe eet streek is een echte toeristische trekpleister geworden; het kan hier super druk worden en werkgevers zijn als gevolg vaak op zoek naar extra horecamedewerkers met een flexibel werkschema. Studenten zijn hiervoor de ideale kandidaten. Neem dus maar snel een kijkje naar ons vacature aanbod voor horeca zaken in Antwerpen.

 

Winkels Antwerpen

De grootste winkelstraten van België zijn in Antwerpen te vinden! Op de Meir ontdek je verschillende winkels; van gezellige, zelfstandige boutiques tot de wereldbekende kledingwinkels. Als winkelbediende bestaan je dagelijkse taken uit klanten helpen en producten in de winkel op orde brengen. Nog geen ervaring met winkelwerk? Geen probleem, werkgevers zoeken niet altijd naar sollicitanten met ervaring. Bekijk de openstaande winkelwerk vacatures in Antwerpen.

 

Stage Antwerpen

In Antwerpen vind je ook een grote diversiteit aan bedrijven; zowel kleinere, zelfstandige bedrijven als multinationale, internationale bedrijven hebben zich hier gevestigd. Ben je een student die stage moet lopen als onderdeel van een opleiding? Dan moet je Antwerpen zeker overwegen! Je vindt in de dynamische stad heel wat stagemogelijkheden

 

Hoe kan je het best solliciteren voor vacatures in Antwerpen?

 

Als je geen job in een specifieke sector of bedrijf zoekt, is het altijd handig om gewoon een oogje open te houden voor wervingsaffiches in Antwerpen. In de drukke winkelstraten van Antwerpen kan je vaak posters in winkeletalages tegenkomen. Als je je cv binnenbrengt, kan je misschien op sollicitatiegesprek uitgenodigd worden! Verhoog je kansen door ervoor te zorgen dat je cv goed verzorgd is.

Zoek je een bepaalde job in Antwerpen in een specifieke winkel of sector, dan kan je al de openstaande vacature makkelijk vinden. Op deze pagina vind je al de studentenjobs in Antwerpen per sector. Op StudentJob BE solliciteer je ook makkelijk voor al deze openstaande vacatures.

 

Het meeste maken van een job in Antwerpen

 

Geniet van de stad

Je werkt in één van België’s beste steden - geniet ervan! Neem genoeg tijd om na het werk te genieten van Antwerpen’s troeven. Nu je wat extra geld hebt, kan je je jezelf misschien trakteren op wat Antwerpse shopping!

 

Bereid je voor op drukte

Verwacht niet te vaak een chille, rustige shift! Antwerpen is een drukke stad, zeker in de vakantieperiode. Vooral zij die een vakantiejob in Antwerpen hebben, gaan heel wat toeristen zien afkomen.

 

Solliciteer voor een geschikte job

Als je van je job in Antwerpen wilt genieten, moet je zien dat je ook voor een job kiest die bij jou past. Solliciteer niet gewoon voor de eerste vacature die je tegenkomt. Denk goed na over wat voor taken je jezelf dagelijks ziet doen. Zo verhoog je je kansen dat je het uiteindelijk ook graag doet!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.