STUDENTJOB BLOG

friends in car

Zo, dus jij wil een taal gaan leren of op z’n minst je nieuwe vaardigheden verbeteren? Daar is het nu de tijd voor! Je haalt er alleen maar voordelen uit! Een nieuwe taal leren, en naar het buitenland gaan om te gaan studeren brengt veel persoonlijke ontwikkeling met zich mee. Heb je motivatie nodig om die volgende stap te zetten, dan zijn hier 4 redenen om dit jaar op een taalreis te gaan!

 

  1. Je ontmoet nieuwe mensen

De stap uit je comfortzone naar het buitenland brengt je een wereld binnen met nieuwe en boeiende mensen, zoals de plaatselijke bevolking, met wie je je taalvaardigheden kan oefenen samen met andere buitenlanders, die graag een nieuwe cultuur willen ervaren en willen reizen, net als jij. Wil je diepgaande vriendschappen sluiten en misschien zelfs een liefdesverbintenis aangaan, dan is een taalreis daarvoor dé manier!

 

  1. Vergroot je kansen op een baan

Iedereen is doorgaans op zoek naar een manier om op de arbeidsmarkt op te vallen. Het zoeken naar een baan kan enorm competitief zijn en wanneer je een taal kan toevoegen aan je rijtje vaardigheden op je CV dan ligt jouw sollicitatiebrief gegarandeerd bovenop de stapel! Je zou zelfs een business taalcursus kunnen gaan volgen voor een extra impuls. Naast het spreken van de taal geeft het verblijf in het buitenland aan, dat je bekend bent met wereldculturen en een vaardigheid hebt om een nieuwe of stressvolle situatie goed aan te kunnen. Geen wonder dat personeelswervers hier dol op zijn!

 

  1. Daag je geest uit en schud je creativiteit wakker

Het leren van een vreemde taal is hersengymnastiek. Doordat je jezelf uitdaagt om nieuwe vaardigheden te verwerven en op nieuwe manieren te gaan denken, activeer je je geest, en dat wordt naarmate we ouder worden steeds moeilijker! Deze wake-up call voor je hersens helpt ook om je creativiteit te stimuleren en verbetert zelfs je geheugen – heb je nog meer redenen nodig?

 

  1. Open je ogen voor nieuwe culturen (ook die van jezelf)

Het is geen verrassing dat je door een taalreis  in aanraking komt met een nieuwe cultuur, die anders is dan die van jou en het is onmogelijk dat je van deze ervaring niet groeit. Heb je nooit de gelegenheid gehad om serieus wat tijd door te brengen in het buitenland, behalve als toerist, dan zou dit wel eens een van de grootste voordelen kunnen zijn die je van je taalreis gaat opmerken. Je leert niet alleen iets over de cultuur van je gastland, maar je leert ook hoe jouw gastland kijkt naar jouw eigen cultuur. Dit soort culturele uitwisseling is absoluut van onschatbare waarde!

 

Zo, je hebt nu geen enkel excuus meer, kies je droombestemming en maak je droom werkelijkheid door dit jaar op een taalreis te gaan!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.