STUDENTJOB BLOG

Er zijn verschillende werk mogelijkheden die je in de zomer kan doen om tijdens je vakantie wat bij te verdienen. Maar wat is dé leukste vakantiejob voor studenten die je dit jaar kan doen? Wij sommen hier 4 van de beste vakantiebanen van 2019!

 

1. Waterglijbaantester

 

In de zomer naar een waterpretpark gaan en de verschillende waterglijbanen uittesten is iets dat we allemaal graag doen. Maar dit doen tegen een flinke loon is toch een droom vakantiejob?! Misschien kan jij wel een vakantiejob vinden als Sebastiaan! Sebastian, uit Somerset, mag deze job op zijn cv claimen. Hij reist de hele wereld rond om de verschillende waterattracties uit te proberen en scoren op twee verschillende factoren; adrenaline niveau en beste plons. En hij wordt hiervoor meer €20.000 per jaar betaald. Wij zijn heeeeelemaal niet jaloers, hoor!

 

2. Netflix tagger

 

Van 9-to-five Netflix kijken tegen een mooie loon deze zomer? Dat lijkt ons een vakantiewerk voor de zomer waar wij geen nee op zouden zeggen. Het bestaat: als Netflix-tagger werk je in een groot team van 30 mensen die de Netflix series en films koppelen aan verschillende gegevens om deze gemakkelijker te zoeken en categoriseren maken op het platform.

 

Klinkt misschien wel makkelijk? Maar dit soort vakantiewerk vereist veel kennis van de film- en tv industrie en een diploma in kritische filmstudies. Netflix bingen is dus niet zo makkelijk als het lijkt ;).

 

3. Fietsen in de zon

 

In de zomer werken in een muffe bakker? Liever niet. Misschien de hele dag binnen zitten op je bureaustoel op kantoor? Hell no! Wanneer de zon schijnt, wil je er toch lekker van kunnen genieten?  Dan moet je solliciteren voor een vakantiejob die je buiten kan doen. Zoals de onderstaande vakantiejobs: fiets de hele dag lekker in de zon en word ervoor betaald!

 

  • Google street view werknemer.

Als Google street view team member volg je op een fiets een vastgelegd traject. Op je fiets heb je een camera, die constant automatisch 360 graden foto’s trekt. Foto’s maken is jouw verantwoordelijkheid dus niet; jij mag gewoon lekker genieten van de gezellige fietstocht!

 

  • Deliveroo courier

Wil jij eerder een flexibele vakantiejob vinden? Dan is Deliveroo/Uber eats bezorger the job for you! Je bepaald zelf welke dagen en hoeveel uur je werkt. Perfect voor een sportieve, flexibele jobstudent die graag in de buitenlucht komt.

 

4. Vrijwilligerswerk op festivals

 

Wie aan de zomer denkt, denkt direct aan het festivalseizoen. In de zomer is het ook je enige kans om op de festivalweide te werken. Tijdens het festival weekend draai je meestal festivalwerk shifts van ongeveer 4 tot 6 uur. Op voorhand mag je kiezen tussen verschillende soort jobs/taken die je op het festivalterrein uitvoert. Je kan dus je voorkeur doorgeven, maar omdat er zoveel vraag is naar festival jobs, kan er je niet gegarandeerd worden dat je kan de geselecteerde jobs zal uitvoeren.

 

Uit welke taken kan je meestal kiezen?

  1. Bandjes controle;
  2. Achter een stand werken, waar je bonnetjes/drankjes verkoopt;
  3. Festivalweide opruimen;
  4. Parkeerwachter.

 

Wat krijg je ervoor in ruil?

Er valt bij festival vakantiewerk meestal geen cash te verdienen, maar gratis toegang tot de vetste festivals kan je dan wel weer verdienen. Daarnaast word je meestal voorzien van genoeg gratis drank- en eetbonnetjes. Zeker een sollicitatie waard dus!

 

Benieuwd of wij gelijkaardige vakantiejob vacatures bieden deze zomer? Aarzel dan niet en check ons aanbod vakantiebanen hier!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.