STUDENTJOB BLOG

 

motivatiebrief

 

Uiteraard stellen werkgevers enorm veel belang aan de inhoud van de motivatiebrief van hun sollicitanten. Ze evalueren of de brief ervaringen en opleidingen vermeldt die bewijzen dat jij binnen de functieomschrijving past. Het is dus gunstig dat je genoeg tijd investeert in het perfectioneren van de motivatiebrief inhoud, maar je mag het belang van de structuur van een motivatiebrief ook zeker niet over het hoofd zien. Een werkgever zal hoogstwaarschijnlijk een onordelijke, ongestructureerde motivatiebrief afwijzen, ondanks dat de inhoud aan al de nodige eisen voldoet. Wij sommen de verschillende onderdelen van een motivatiebrief op die jij zeker moet vermelden in jouw brief. Zo heb jij zeker een  goede motivatiebrief layout!


1. Inleiding motivatiebrief

 

Je begint de motivatiebrief layout met een openingszin. Probeer interesse te wekken bij de werkgever door middel van een krachtige openingszin in de motivatiebrief. Voor voorbeelden van goede openingszinnen, bekijk dan onze sollicitatietips! De titel van de vacature waarop je solliciteert moet ook zeker aan bod komen in de inleiding. Je vernoemt de naam van de vacature en licht kort toe waar je de vacature precies hebt gevonden.

 

2. Motivatie

 

Eén van de belangrijkste elementen van een motivatiebrief opbouw? De motivatie, of course! In deze paragraaf verduidelijk je waarom je voor deze positie solliciteert. Wat zijn de redenen voor je sollicitatie. Probeer hierin weer creatief uit de hoek te komen. “Ik vind een baan als promotiemedewerker leuk en wil graag meer leren van deze baan”, is dus een voorbeeld van hoe het niet moet.

 

3. Argumentatie

 

Hoe kan je het best de argumentatie van een motivatiebrief schrijven? In dit essentiële gedeelte van de motivatiebrief structuur licht je toe waarom jij een geschikte kandidaat bent voor de positie. Probeer de antwoorden op de volgende vragen in de argumentatie te verwerken: welke ervaringen en opleidingen heb jij op je naam staan die relevant zijn voor de functie? Welke vaardigheden heb jij ontwikkelt die je kunt toepassen op deze functie? Leg uit waarom jouw werkervaringen, opleidingen en vaardigheden jou uniek maken van de  concurrentie.

 

4. Afsluiting sollicitatiebrief

 

Evenals de motivatiebrief openingszin, is een sterke motivatiebrief afsluiting van groot belang. Draai er niet omheen en houd het kort, vriendelijk en krachtig. In de motivatiebrief slotzin kan je eveneens al vooruitblikken naar het sollicitatiegesprek. “In een kennismakingsgesprek licht ik mijn bovenstaande motivatie graag verder toe”, is een goed voorbeeld.

 

Maak je profiel aan!

Is je cv en motivatiebrief klaar? Dan kun je je profiel aanmaken bij StudentJob en deze toevoegen aan je profiel om de perfecte baan te vinden.

   

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.