STUDENTJOB BLOG

Je bent eindelijk aan het studeren en uit het huis. Een hele eigen (kleine) kamer en je hebt alle vrijheid in de wereld. Je kan eten wat je wilt, wanneer je maar wilt. Maar hoe lekker pizza ook is, we weten allemaal dat je er niet op kunt overleven. Elke dag bestellen zit er ook niet in want dat is echt niet te betalen. Dus dan zit er nog maar één ding op, je moet gaan koken. Maar wat dan?

Hulp is onderweg

Hier bij StudentJob hebben we nagedacht over wat makkelijke alternatieve en tips voor een echte studenten maaltijd. 

 

  • Bestellen is duur, maar een kant-en-klaarmaaltijd is al beter te betalen.

 

Wanneer je weer eens geen zin hebt om te koken maar toch iets anders wilt eten dan pizza, dan kan een kant-en-klaarmaaltijd de perfecte oplossing zijn voor je. Deze maaltijden hoef je letterlijk alleen op te warmen in een pan en wat water toevoegen. “Maar hoeveel water moet ik dan toevoegen?” rustig maar, het staat allemaal op het pak. Het is in ieder geval gezonder dan weer een pizza eten. En je kan ook tegen je ouders zeggen dat je eindelijk de pan gebruikt die voor op kot is gegeven.

 

  • Kook meteen voor vier personen, maar alleen voor jezelf.

 

Er zijn hier twee grote voordelen aan: je hoeft minder vaak te koken en het is op de lange termijn goedkoper. Als je meteen voor vier dagen kookt dan is die taak voor de volgende aantal dagen in ieder geval afgestreept. Wel zal je hetzelfde gerecht eten voor de volgende dagen, maar dat is maar een klein nadeel. Ook is op deze manier koken dus op de lange termijn voordeliger; doordat je in zulke grote porties gaat koken kan je de grote pakken kopen. Dit is iets goedkoper als elke keer de kleine pakketjes kopen, maar op het moment zelf zal het iets duurder zijn.

 

  • Tupperware inslaan

 

De kliekjes van ons mams en paps zijn toch zo slecht nog niet. Als je toch in het weekend thuis bent bij de ouders kan je toch ook meteen wat restjes meenemen. Je kan er gemakkelijk weer een of twee dagen mee vooruit. En ons mams weet meteen dat je genoeg groenten eet. 

 

Dit waren alweer de gemakkelijke alternatieve voor koken van StudentJob. Hopelijk kan je een aantal van onze tips gebruiken! Als je zelf nog een aantal goede alternatieve kent voor het koken laat het ons weten op onze insta of facebook.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.