STUDENTJOB BLOG

De kosten van studeren in het buitenland kunnen hoog oplopen. Daarom lanceert de internationale onderwijsinstelling EF Education First een jaarlijks terugkerend studiebeursinitiatief, genaamd EF Taalreizen Studiebeurs, ter waarde van €10.000.

Het hoger onderwijs wordt alsmaar duurder in Vlaanderen. Als je geluk hebt, kunnen jouw ouders of verzorgers een financiële bijdrage leveren of krijg je een studietoelage van de overheid. Maar wil jij in het buitenland studeren? Op avontuur over de grens? Dan heb je een dikke portemonnee nodig. Je kunt natuurlijk zwoegend en zwetend op zoek gaan naar een studiebeurs van de overheid, Europese Unie (Erasmus+) of nationale onderwijsinstellingen, maar niet alle Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten komen daarvoor in aanmerking. Helaas pindakaas.

De kans van je leven

Met de start van dit jaarlijks terugkerend studiebeursinitiatief wil EF Education First alle studenten in Vlaanderen een (extra) kans geven om hun horizon te verbreden, nieuwe culturen te ontdekken en hun Engelse taalvaardigheden te verbeteren. Want: studeren in het buitenland is een avontuur op zich, de kans van je leven, maar ook ontzettend nuttig. Buitenlandervaring wordt namelijk steeds belangrijker op je cv, zeker als jij een internationale carrière wilt hebben. Maar ook als jij in België een loopbaan najaagt, geeft studie- of werkervaring in het buitenland net dat beetje extra. EF Education First wil jou hierbij helpen.

Universiteitssteden van wereldklasse

De studiebeurs is uitsluitend bedoeld voor studenten die staan ingeschreven bij een Vlaamse universiteit of hogeschool. De beurs heeft een waarde van €10.000 en bestaat uit een taalcursus Engels en stageprogramma in het buitenland. Studenten komen in aanmerking voor de studiebeurs door een essay te schrijven waarin zij beargumenteren op welke wijze een buitenlandervaring bijdraagt aan hun academische en professionele ontwikkeling. EF maakt de uiteindelijke ontvanger van de studiebeurs bekend. De gelukkige student heeft de mogelijkheid om te kiezen uit 29 bestemmingen, waaronder een aantal universiteitssteden van wereldklasse, zoals Boston, New York, Londen, Oxford en Sydney.

Handjevol studenten

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om in aanmerking te komen voor reguliere studiebeurzen, dan wel van de overheid, Europese Unie of nationale onderwijsinstelling. Slechts een handjevol studenten ontvangen jaarlijks een studiebeurs als Erasmus+. Met deze campagne wil EF Vlaamse studenten jaarlijks een extra mogelijkheid bieden om een taalcursus en stageprogramma in het buitenland te volgen. Als je de Engelse taalcursus succesvol afrondt, ontvang je ook een internationaal erkend taalcertificaat. Als dat geen mooie aanvulling op je CV is...

Meld je nu aan

Dus, ben of ken jij een student die interesse heeft in een studie en stage in het buitenland? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op EF Taalreizen Studiebeurs. Studenten die ingeschreven staan bij een Vlaamse universiteit of hogeschool kunnen zich t/m 31 maart 2020 aanmelden. Het enige wat je hoeft te doen, is een essay schrijven van maximaal 800 woorden waarin jij beargumenteer waarom jij de EF Taalreizen Studiebeurs verdient. Wees daarbij creatief en gebruik beeldmateriaal waarvan jij denkt dat ten goede komt aan je argumentatie. In het essay beantwoord jij de volgende drie vragen:

  • Waarom heb jij gekozen voor het bachelorprogramma dat je momenteel volgt?
  • Waarom verdien jij de EF Taalreizen Studiebeurs te ontvangen?
  • Hoe draagt de EF Taalreizen Studiebeurs bij aan jouw studie en toekomstige carrière?

Waar wacht je nog op? Aan de slag. Grijp deze kans en ontvang een studiebeurs van €10.000!

 

Op zoek naar een studentjob?

Vind hier je droombaan om bij StudentJob in te schrijven!

   

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.