STUDENTJOB BLOG

Soms kan de druk om te gaan studeren zo enorm voelen, dat alle alternatieven geen optie lijken. Maar merk je toch dat je toch iets te vaak twijfelt of je nu al zou moeten studeren, is het misschien tijd om te kijken naar de alternatieven.  Er zijn meerdere manieren om je droomcarrière te bereiken. Misschien is de weg van studeren niet helemaal voor jou, maar gelukkig zijn er meerdere wegen. 

Alle wegen leiden naar Rome

De carrièreladder van onder naar boven beklimmen heeft zo zijn voordelen. Je kunt een bedrijf beter leren kennen, relaties opbouwen binnen de branche en netwerken in een gebied waar je gepassioneerd over bent. Kwalificaties in het hoger onderwijs zijn soms vereist. Werkgevers kunnen echter ook geïnteresseerd zijn in jouw kwalificaties en eerdere werkervaring. Het belangrijkste is dat je een baan hebt waarin je een toekomst kunt zien. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste carrière, kan je altijd kijken naar het aanbod op StudentJob België.

Nog geen zin om nu al te werken?

Maak je niet druk, ooit gehoord van een stage? Het is een briljante manier om werkervaring op te doen, evenals de mogelijkheid om een bedrijf te leren kennen en connecties op te bouwen. Je krijgt misschien niet of weinig betaald bij een stage, maar de vaardigheden leiden naar grotere kansen. 

Eigen bedrijfje beginnen

Het starten van een eigen bedrijf of freelance werken vergt veel tijd en vastberadenheid, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Dit soort werk is het beste voor diegene die liever zijn eigen baas is. Als beginnende ondernemer heb je misschien alle ideeën, creativiteit en gedrevenheid, maar geen geld. Waarom zoek je niet naar financieringsmogelijkheden of netwerkevenementen voor ondernemers, zodat je je voet tussen de deur kunt krijgen.

Maak een verschil

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om het verschil te maken in de levens van mensen om je heen, en op zijn beurt je eigen leven. Begin met het kijken naar je interesses, hobby's of wat je voelt dat je kunt geven en bereiken. Je kunt levenslange vaardigheden, waardevolle werkervaring opdoen en een indruk achterlaten op werkgevers door de tijd te nemen om anderen te helpen.

Gap-year it is

Heb je nog geen idee wat je wilt doen in de toekomst? Maak je niet druk, er is geen haast. Een tussenjaar nemen kan een wereld van kansen openen. Laat de druk van het hoger onderwijs je niet verleiden tot een gehaaste beslissing. Een tussenjaar kan kansen bieden zoals reizen, fulltime werken om geld te besparen en werkervaring op te doen, en zelfs om een ​​eigen bedrijf te starten. Behandel het jaar als een leeg canvas en schilder je eigen kansen.

Ook kan je tijdens een gap-year goed nadenken over wat en waar je volgend jaar wil gaan studeren. Bij het studentenleven komt veel kijken. Heb je een voorkeur voor een stad om op kot te gaan? En wil je misschien bij een studentenvereniging? Op dit platform voor studenten kan je allerlei informatie vinden over bijvoorbeeld een kot vinden in diverse steden en nog veel meer handige websites om je te oriënteren op het studentenleven!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.