STUDENTJOB BLOG

Een zakcentje bijverdienen als student op het internet: zo maak je je eigen webshop

Wil je als student een goed zakcentje bijverdienen, maar ben je niet het type voor de horeca of een callcenter? Dan is het een slimme zet om je eigen webshop te openen. Dit is ook helemaal niet lastig. Het is alleen zaak om de volgende tips goed op te volgen. Op die manier zorg je ervoor dat je direct een vliegende start maakt. Voor je het weet verdien je genoeg geld om je hobby’s te bekostigen. En wie weet bereik je zelfs nog veel meer.

eigen webshop maken

Een goede domeinnaam kiezen

Je weet natuurlijk al wat je gaat verkopen, anders was je niet aan de webshop begonnen. Die stap kunnen we dus wel overslaan. Het is nu dus zaak om een goede domeinnaam voor te verzinnen. Er zijn allerlei zaken waar je aan moet denken. Het moet gemakkelijk te onthouden zijn. Het moet concurrerend zijn. Het moet pakkend zijn. Zo kan je nog wel even doorgaan. Daarom is het slim om er hulp bij te vragen. De tips van Shopify kunnen je bijvoorbeeld goed helpen bij het kiezen van de juiste domeinnaam voor jouw onlinewinkel.

Platform en design kiezen

Wanneer je een domeinnaam hebt geclaimd, kan je daar de website van je webshop op zetten. Dat doe je door gebruik te maken van een aantrekkelijk platform. In de meeste gevallen is dit WordPress, maar het hoeft natuurlijk niet. Vervolgens ga je aan de slag met het design. Je kunt het zelf doen door de standaard thema’s te gebruiken. Veel beter is het echter om een eigen design te kiezen. Zo kan je herkenbaarheid creëren en zorgen dat je opvalt tussen je concurrenten. Dit is één van de zaken die online net zo belangrijk zijn als in de echte wereld.

Assortiment aanleggen en vindbaar maken

Nu je de basis voor je webwinkel hebt gelegd, is het zaak om je assortiment erin te zetten. Het is niet genoeg om alleen maar items van goede kwaliteit te hebben. Je moet ook zorgen dat ze vindbaar zijn. Werk dus met goede foto’s en laat een professional productteksten schrijven. Zo zorg je dat de zoekmachines jouw producten kunnen vinden en deze bovenaan de zoekresultaten gaan plaatsen. Dat is de belangrijkste manier om te zorgen dat er meer verkeer naar je webshop komt. Meer verkeer leidt bijna altijd tot meer betalende klanten voor jou.

Aan de slag met marketing

Wanneer je de webshop klaar hebt, is het zaak om deze te promoten. Daarom moet je ook aan de slag met marketing. De manier waarop je dit online aanpakt is heel anders dan dat dit voorheen ging. Daarom is het slim om ook voor deze stap eens te overleggen met mensen om je heen die hier ervaring in hebben of specialisten in marketing zijn. Je kunt aan de hand van een aantal slimme trucs al snel heel veel bereiken. Zo kom je onder de aandacht bij het publiek en kan je direct ervan gaan profiteren.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.