STUDENTJOB BLOG

In quarantaine? Lees hier 6 dingen die je thuis kan doen

Zit jij ook in quarantaine door de nieuwe maatregelen? De regering zegt dat we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, om verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dit gebeurt op het moment in bijna heel Europa. Mensen werken van thuis uit, helpen elkaar op afstand en verzinnen leuke activiteiten om te doen. Hieronder lees je 6 activiteiten, naast heel veel Netflixen, om te doen terwijl je in quarantaine zit. Zo helpen we elkaar deze periode door te komen en hoef je niet stil te zitten.

quarantaine

1. Routine blijven houden

Ten eerste is het belangrijk om je dagelijkse routine te behouden wanneer je in quarantaine zit. Blijf niet te lang in bed liggen. Ga alsnog gewoon douchen en kleed je aan. Dit kan al het gevoel geven dat je iets hebt gedaan. Ook is het goed om je aan vaste eettijden te houden. Blijf dus ‘s ochtends ontbijten, in de middag goed lunchen en ‘s avonds een lekker diner voor jou en/of degenen met wie jij in quarantaine zit. Zo houd je ritme in jouw dag. Drink tussendoor ook genoeg water, want als je de hele dag binnen zit vergeet je dat nog wel eens. 

2. Indoor sporten

Wegens de nieuwste maatregelen zijn ook sportscholen en sportverenigingen gesloten. Dit is echter geen excuus om niet meer aan jouw summer body te werken! Veel sportscholen bieden nu online-lessen aan en op Youtube kan je heel veel workout-video’s vinden. Heb je een sportmatje thuis? Of anders kan je een handdoek op de grond leggen. Er zijn genoeg oefeningen te vinden waarbij je geen gewichten nodig hebt! Zo kan jij terwijl je in quarantaine zit toch in shape blijven en aan een fit body werken.

3. Spelletjes spelen

Met de mensen waar jij mee in quarantaine zit, kan je leuke activiteiten blijven doen. Trek de oude spellenkast maar open! Zo kan je met elkaar een middag Monopoly spelen of als je een playstation hebt, kan je samen online spelletjes tegen elkaar spelen. Mario Kart is nog altijd een favoriet op de playstation in gezelschap van anderen! Heb jij thuis niet echt leuke spelletjes liggen? Don’t worry! Je kan op het internet gewoon nog bestellen. Wat je ook weer veel ziet tegenkomen zijn puzzels. Met het beginnen aan een grote, ingewikkelde puzzel ben je wel een tijdje bezig. Je kan hem op een tafel leggen en af en toe er even aan zitten om je dag af te wisselen. Super leuk om weer eens te proberen. 

4. Nieuwe hobby’s ontdekken

Met al die extra tijd terwijl je in quarantaine zit, kan jij mooi op zoek naar een nieuwe hobby. Met een set kwasten, een lege canvas en wat verf word jij misschien wel de nieuwe Rembrandt van Rijn. Of misschien haal jij wel veel inspiratie uit de huidige situatie en schrijf je een super spannend sci-fi boek. Tijdens deze periode kan je er achter komen wat je leuk vind en waar je goed in bent. Ook is dit het ideale moment om jouw kookkunsten te laten zien. Tijd is geen issue meer. Normaal heb je geen geduld om een pastasaus 3 uur lang te laten pruttelen. Nu is alles mogelijk. Ben jij meer een zoetekauw? Je kan ook samen met mensen thuis een eigen versie van Bake Off uitvoeren. Lekker de hele dag taarten, cakes en koekjes bakken!

5. Online hangouts

Ons sociale leven kan gewoon door blijven gaan. Don’t panic! Het is super geinig om met al je vrienden tegelijk te Facetimen of Skypen. Ook maken mensen weer gebruik van Habbo. Kennen jullie dit nog? Een virtuele wereld waar je kan praten met mensen wereldwijd. Zo kan je ook mensen opzoeken en met elkaar in dezelfde ruimte zijn en chatten. Super grappig! Verder zijn er ook apps zoals Houseparty waarmee je met meerdere mensen tegelijk via je telefoon kunt praten. Zo blijf je toch nog in contact met je sociale netwerk!

6. Vanuit huis werken

Veel mensen moeten vanaf nu ook thuis werken en studeren. Sommigen moeten hun stage nu vanuit huis afmaken of werken voor hun bijbaantje thuis. Ook worden colleges online gegeven. Vanuit huis werken is alleen niet voor iedereen mogelijk. Sommigen zitten daardoor nu misschien zonder werk. Op onze website staan nog genoeg vacatures voor werk wat je thuis kunt doen! Neem snel eens een kijkje als je nog op zoek bent. 

Ik hoop dat je met deze tips wat meer ideeën hebt gekregen over wat je kan doen terwijl je in quarantaine zit. Een lock-down betekent gelukkig niet dat je niks meer kunt doen. Be safe! 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.