STUDENTJOB BLOG

Op zoek naar een studentenjob tijdens Corona? Word online bijlesdocent!

Heb je je studentenjob moeten opgeven door de coronacrisis? Zit je vaak met je vingers te draaien nu je tijd in overvloed hebt? Heb je minstens een bachelordiploma op zak? Leg je het graag uit en ben je rad van tong? Dan kan je vanaf nu als online bijlesgever aan de slag gaan. “Online bijles, hoe kan dat?” *gefronste wenkbrauwen*, vraag je bij jezelf af. BijlesHuis heeft een realtime 1-op-1 online leerplatform waarop jij eenvoudig met je bijlesstudent kan communiceren. Kom nu te weten hoe het precies werkt, wat je er allemaal voor nodig hebt en wat de voordelen ervan zijn.

studenten

Hoe werkt online bijles?

BijlesHuis stelt jou een online leerplatform met een 1-op-1 videochat ter beschikking dat volledig is aangepast aan de noden van online bijles. Je kan het een beetje met Skype vergelijken, maar dan uitgebreid met een interactief digitaal schoolbord, dat tal van mogelijkheden biedt. Schrijf, teken en markeer erop los met ons brede scala aan lettertypes, -groottes, kleuren, vormen, markeerstiften en wiskundige formules.

De mogelijkheden van online bijles zijn eindeloos. Pas samen een mouw aan die onduidelijke planning, die je in de leeromgeving hebt geüpload. Deel elkaars scherm en maak op een website samen invuloefeningen of bekijk interactieve filmpjes. Upload het handboek van de student en blader er samen door. Je kan je student bovendien steeds onmiddellijk gerichte feedback geven. Maakt je student een foutje? Stuur dan meteen bij!

Klik hier om te zien hoe alles in zijn werk gaat via een drietal demolesjes

 

Wat heb je nodig?

Heb je een computer, laptop, of tablet met een goede internetverbinding, camera en microfoon? Dan kan je met je eerste online bijles van start gaan. Je hoeft niets te downloaden omdat je via een eenvoudige klik op een link direct in je privé-omgeving, waar alleen jij en je student toegang tot hebben, terechtkomt. Ondervind je technische problemen voor of tijdens je online bijles? Dan staat het technische team van BijlesHuis steeds voor je klaar.

 

Wat zijn de voordelen?

Online bijlesdocent zijn is een meerwaarde op je cv omdat het jou een ervaring rijker maakt. Het is een bewijs van jouw communicatieve vaardigheden, die je nodig hebt om de leerstof helder aan je student te kunnen uitleggen. Als je samen met je student een planning hebt opgesteld, komt op je cv te staan dat je een krak bent in organiseren. Doordat je samen met je student stap voor stap die ingewikkelde leerstof onder de loep neemt, bewijs je bovendien dat je engelengeduld hebt.

Als online bijlesdocent is je uurloon een pak hoger dan dat van een gemiddelde studentenjob. Dankzij de Belgische wet op bijklussen mag je trouwens tot € 6130 per jaar onbelast bijverdienen via een bijlesplatform.

Wil je woensdag vrijhouden om zelf te studeren? Geen probleem, als online bijlesdocent bepaal jij je rooster helemaal zelf. In overleg met je student heb je steeds het laatste woord.

Als bijlesdocent haal je veel voldoening uit je job omdat je direct het resultaat ziet. Tijdens je lessen zal je merken dat niet alleen je student veel bijleert, maar dat ook jij een graantje kan meepikken door nieuwe inzichten van je student zelf. Dat zijn dan twee vliegen in één klap!

Ben je helemaal overtuigd om als online bijlesdocent aan de slag te gaan?

Registreer je dan nu als bijlesdocent!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.