STUDENTJOB BLOG

Wil jij een sabbatjaar na de middelbare school?

Je bent bijna afgestudeerd van de middelbare school en bent klaar voor een nieuwe uitdaging. Jouw volgende stap bepaalt de rest van je leven!

Sabbatjaar een verloren jaar? Néén, een gewonnen jaar!

Je bent bijna afgestudeerd van de middelbare school en klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De stap van het middelbaar naar het hoger onderwijs is een stap die de rest van je leven zal bepalen. Het kan goed zijn dat je nog niet weet wat je wilt verder studeren, schoolmoe bent of jezelf even wilt ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Dit zijn allemaal goede redenen om er even een jaartje tussenuit te gaan en zonder stress na te denken over jouw toekomst.

studenten

Een sabbatjaar kan je volledig invullen zoals jij het wil. Misschien wil je eens op een high school in Amerika studeren, een taalcursus volgen of doe je liever vrijwilligerswerk. Hoe je jouw sabbatjaar ook invult, één ding is zeker: het is een buitengewone ervaring die jou als persoon doet groeien.  

Maak nieuwe vrienden van over de hele wereld die je later nog eens kunt opzoeken, leer een nieuwe taal kennen, dompel je onder in een nieuwe cultuur, ... maak van jezelf een wereldburger!

 

Studie- en carrièremogelijkheden

Een sabbatjaar nemen biedt naast het beleven van toffe ervaringen ook heel wat studie- en carrièremogelijkheden! Tijdens een sabbatjaar ontdek je wat je écht wil in het leven en kan je een goede studiekeuze maken. Daarnaast staat een sabbatjaar prachtig op je CV. Recruiters vinden het super aantrekkelijk, want het brengt volgens hen maturiteit met zich mee! Je kan uitblinken met je taalvaardigheid en interculturele vaardigheden!

Op zoek naar een jobstudent?

Als je op zoek bent naar een parttime, full-time of studentjob, ook dan zijn er genoeg opties voor jou. Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures!

   

 

Populaire bestemmingen

Een jaar heeft het grote voordeel dat je genoeg tijd hebt om een groter deel van de wereld te ontdekken! Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om op 1 jaar in 3 landen te verblijven! Of trek een jaar rond in hetzelfde land!

Landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Canada bieden Work & Travel aan! Zo kan je reizen en centjes verdienen in 1 keer! Dus: twee vliegen in één klap.

 

Hoe begin ik aan een sabbatjaar?

 Valies maken en weg ermee! Was alles maar zo simpel. Het vertrekken op een sabbatjaar vraagt een beetje voorbereiding zodat je alles uit het jaar kan halen! EF Taalreizen biedt persoonlijke begeleiding zowel voor, tijdens als na het sabbatjaar. Met meer dan 50 jaar ervaring, helpen zij jou mee het beste jaar te beleven! Ze bieden meer dan een persoonlijke begeleiding, je komt er terecht in een familie waar je al internationale vrienden maakt voor je vertrek.

Kies uit programma’s in wel 12 verschillende talen en meer dan 50 bestemmingen wereldwijd! Neem een sabbatjaar in Australië, Amerika, Canada of zoek het dichter bij huis en ga naar Spanje of Engeland. Er zijn natuurlijk nog andere bestemmingen voor een sabbatjaar in het buitenland. Kies jouw droombestemming en beleef de tijd van je leven!

 

Nu kun je even niet reizen, maar dat belet je niet om je volgende reis te plannen! Als je een langere tijd naar het buitenland wilt gaan, kun je maar beter goed voorbereid zijn! 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.