Voorbeeld Motivatiebrief

De motivatiebrief

Onderstaand vind je een motivatiebrief voorbeeld voor:

  • een jobstudent in de horeca
  • een vast contract
  • een stage functie of weinig werkervaring

Deze mag je gerust als basis gebruiken voor je motivatiebrief, maar neem deze uiteraard niet helemaal over!


Let op: Als je de naam van de ontvanger weet, begin de motivatiebrief dan geadresseerd aan deze persoon, indien niet gebruik je: “Beste heer/mevrouw” of “Geachte heer/mevrouw”.

                 
Voorbeeld motivatiebrief studentenjob horeca

In deze voorbeeld motivatiebrief solliciteren we op een studentenjob in de horeca.

Je naam
Je adres
Je postcode en woonplaats
(Optioneel) je telefoonnummer

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en plaats van het bedrijf

Datum en plaats van het schrijven van je motivatiebrief. (vb.: “Datum: 26 maart 2017, Antwerpen”)

Betreffende: Motivatie naar aanleiding van “Werken op festivals en evenementen”


Beste heer/mevrouw,

Bij het zien van de vacature ‘werken op festivals en evenementen’ op StudentJob was ik meteen verkocht: als fervent festivalbezoeker heb ik dan ook altijd willen weten hoe het er nu achter de schermen aan toegaat.

Wat me erg aanspreekt aan de job is het sociale aspect, zien dat bezoekers mede dankzij mij een onvergetelijke dag zullen beleven is echt fantastisch! Daarnaast ben ik ook een heel actief persoon, tijdens mijn eerste jaar aan de universiteit had ik al snel gemerkt dat stilzitten niets voor mij is.

In mijn eerdere studentenjob bij Subway heb ik geleerd om te gaan met een hevige werkdruk, op de lunchuren kon je het einde van de rij soms zelfs niet zien. En met deze bijkomende stress heb ik dus al enorm veel ervaring.

Als student vind ik het daarnaast ook super dat Mise en Place de focus legt op plezier en flexibiliteit. En ik ben er daarom ook 100% van overtuigd dat ik mij direct zal thuis voelen in deze werksfeer. Graag had ik daarom mijn motivatie en cv verder toegelicht in een persoonlijk gesprek. Graag zie ik uw reactie tegemoet.


Met vriendelijke groet,

(optioneel) je handtekening

"voor- en achternaam"

In bijlage: CV


Voorbeeld motivatiebrief voor een fulltime job

In dit motivatiebrief voorbeeld solliciteren we voor een eerste job als verkoper bij een Proximus winkel in Koksijde.

Je naam
Je adres
Je postcode en woonplaats
(Optioneel) je telefoonnummer

Naam van het bedrijf
Adres van het bedrijf
Postcode en plaats van het bedrijf

Datum en plaats van het schrijven van je motivatiebrief. (vb.: “Datum: 31 maart 2017, Koksijde”)

Betreffende: Motivatie naar aanleiding van de vacature “Sales promotor in Koksijde”Beste heer De Munter,

In De Standaard zag ik gisteren uw advertentie voor de functie van ‘Sales promotor in Koksijde’. Als recent afgestudeerde in Sales management en ervaring hebbende in de sector ben ik de perfecte fit voor uw vacature. Ik ben zelf onlangs overgestapt naar Proximus en was aangenaam verrast door de service in de shop en zou daarom graag deel uit maken van dit schitterende team!

Tijdens mijn studies had ik een bijverdienste als promotor bij Pepperminds, hierin heb ik enerzijds geleerd mezelf te verkopen en mensen te overtuigen en anderzijds geleerd wat voor soort verkooptechnieken werken bij de verschillende doelgroepen.

Daarom is het ontwikkelen en perfectioneren van mijn verkoop skills iets waar ik heel hard naar uit kijk. Maar waarom ik aan de slag wil bij Proximus? Dat is simpel, Proximus is wat mij betreft de beste telecom provider van ons land, ook hebben jullie een doorgroeimogelijkheid die voor mij heel aantrekkelijk is. Verder vind ik technologie en de technologische vooruitgang fascinerend en zou ik graag deze passie met de klanten delen.

Ik hoop door middel van deze brief uw interesse opgewekt te hebben en dat we samen in een gesprek kunnen verder gaan op mijn cv en motivatie.

Wachtend op uw antwoord.Met vriendelijke groet,

(eventueel je handtekening)

"voor- en achternaam"

Bijlage: CV


Voorbeeld motivatiebrief stage / weinig werkervaring

Wanneer je voor het eerst stage gaat lopen, mis je vaak relevante werkervaring. Heel belangrijk is dan om enthousiast over te komen. Ook heb je tijdens je studies vast wel een vak gehad dat hier bij aansloot of waarin je vaardigheden hebt ontwikkeld die bruikbaar zijn.

Saskia Van De Velde
Bruggenlaan 44
2000 Antwerpen, België
+32499 88 77 11

StudentJob International
Siriusdreef 12
2132WT Hoofddorp, Nederland

Antwerpen, 31 maart 2017

Betreffende: Motivatiebrief voor vacature “Online marketing stage met veel verantwoordelijkheid bij StudentJob in Hoofddorp”


Beste mevrouw Gielen,

Naar aanleiding van de vacature ‘Online marketing stage met veel verantwoordelijkheid bij StudentJob in Hoofddorp’ op de website van StudentJob, wilde ik graag mijn motivatie in deze brief benadrukken.

Van waar mijn keuze voor online marketing? Tijdens mijn studie heb ik een erg kleine introductie gehad over online marketing en leerde hier bijvoorbeeld dat Google Analytics van groot belang is in deze job, de statistieken en gegevens achter dit programma maakten mij meteen enthousiast voor het vak. Verder vind ik het super om te achterhalen hoe Google websites rankt en hoe we dit kunnen verbeteren. Jammer genoeg bleef dit echter bij een korte introductie… Maar dit maakt mij nu wel super gemotiveerd voor het bijleren van al deze nieuwe technieken!

Het opnemen van veel verantwoordelijkheid is iets wat van kinds af bij me past: in groepsprojecten zal je mij dan ook altijd als eindverantwoordelijke vinden. Leergierigheid is een andere van mijn eigenschappen. Daarom was ik ook heel erg blij als ik las dat er echte trainingssessies in de stage zitten. Als student zijnde lijkt het me verder super om mensen van dezelfde leeftijd als doelgroep te hebben.

In het bijgevoegd Curriculum Vitae kunt u meer informatie vinden over mijn ervaringen en opleidingen. Graag had ik u dan ook verder toegelicht in een persoonlijke gesprek en kunnen we dieper op mijn motivatie ingaan.


Met vriendelijke groet,

Saskia Van De Velde

Bijlage: CV

Helemaal klaar om te solliciteren? Zoek nu naar vacatures!