STUDENTJOB
BLOG


Artikel

Help, ik ga op kot!

Door Rachel Bedika op 23-03-2018
0 reacties | 61 views

Ga je dit jaar voor het eerst op kot? Dan zit je natuurlijk met een hoop vragen. Om je op weg te helpen hebben we alvast een paar vragen voor je kunnen beantwoorden. Als je wilt weten hoe je de beste kotstudent ter wereld wordt lees dan snel verder!

Je ouders helpen je om rond te komen of je betaalt alles zelf dankzij je geweldige studentenjob, maar op kot zitten is natuurlijk niet zo goedkoop! Boodschappen doen, leren koken, kot inrichten, huur is makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien moet je je ook goed kunnen organiseren en je week kunnen inplannen.

Hoe kan ik mijn kot inrichten?

Je koude kamer transformeren naar een gezellige plek waar je je thuis voelt is een heel gedoe. Maar met deze tips zal het in een handomdraai gebeuren!

  1. Zoek naar goedkope tweedehandsmeubels. Sites zoals tweedehands.be of marktplaats.nl zitten vol met spotgoedkope bedden, bureau’s, nachtkastjes, klerenkasten etc.

  2. Geef je kamer een persoonlijke touch door posters, foto’s en muurteksten op te hangen. (Maak vooral gebruik van punaises, want de meeste kotbazen vinden het niet zo leuk wanneer je de muur vol spijkert).
    Kleurrijke gordijnen en een leuk tapijt zal je kamer meteen een gezellige sfeer geven.

  3. In de Action, Hema of Ava kan je interessante kastjes, spiegels, klokken, fotokaders of andere leuke spulletjes vinden. En dit allemaal tegen een leuk prijsje!

  4. Richt je studeerplekje in waar het licht vandaan komt, zodat je je goed kan concentreren.

Hoe moet ik mezelf organiseren?

Je kan jezelf het beste organiseren door elke week een planning te maken. Koop een agenda (of gebruik je schoolagenda) en plan je lessenrooster in. Daarna plan je je werk- en vrije dagen in. Ten laatste plan je je boodschappen en schoonmaaktijd in.

Hoe kan ik op een budget eten?

Voor één persoon koken is ingewikkeld en duur, maar als je goed op zoek gaat is het niet onmogelijk om op een budget je inkopen te doen!
Als je eten meeneemt van thuis bespaar je natuurlijk al een hoop geld, dus probeer zoveel mogelijk bruikbaar eten mee te nemen.
Probeer ook om voor een goedkopere supermarkt te kiezen. Dit zijn vooral de Aldi, Lidl en Albert Heijn.
Kies ten derde altijd voor het huismerk in plaats van de merkproducten. Deze zijn altijd goedkoper maar ze liggen niet altijd op ooghoogte dus kijk goed naar waar je zoekt.
Maak ten vierde een lijstje voordat je de winkel binnenstapt zodat je geen onnodige dingen koopt en ook niks vergeet.


Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Rachel Bedika.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?


Plaats jouw reactie