STUDENTJOB BLOG

Semester in het buitenland

De start naar een semester in het buitenland is een enorme stap in de richting van het volwassen worden en geeft je de kans om aan je moeder te bewijzen dat je wel degelijk weet hoe je de wasmachine moet gebruiken. Dus om die zenuwen te verlichten, is hier ons advies om kansen te grijpen, vrienden te maken en het nieuwe land echt als je tweede thuis te laten voelen. 

 

Voorbereiding

Het eerste na je toelating tot de partner universiteit is om uit te zoeken waar je gaat wonen en wat je moet inpakken. Vergeet niet dat je studentenkamer misschien niet groot genoeg is voor al je spullen, dus je moet prioriteiten stellen voor wat je echt nodig hebt. Dit omvat ook het kleine comfort dat je gewend bent dat je je zal helpen om je gerustgesteld te voelen. Sommige studentenkamers hebben geen opslagruimte, dus na het vinden van informatie over je accommodatie, moet je misschien nieuwe spullen kopen zoals bureaubladen en opslagruimtes.  

Controleer ook je e-mails voor welkomstberichten. Dit kan ook nuttige informatie geven over hoe laat je moet aankomen en waar je je sleutels kunt halen, evenals het programma voor je  eerste paar weken. We raden ook aan om een bankrekening aan te schaffen, dit zal handig zijn als het gaat om het uitwerken van je budget, omdat sommige van hen komen met geweldige financiĆ«le voordelen en extra cadeaus. 

 

Betrek jezelf erbij 

Studeren is veel meer dan kennis opdoen, want er zijn eindeloze mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen en vrienden te maken voor het leven. 

Op de eerste dag zitten jullie allemaal in hetzelfde schuitje, dus stel je voor aan je nieuwe schoolgenoten. Het is normaal om het eng te vinden om jezelf aan vreemden voor te stellen, maar jullie zitten er allemaal samen in. Wees gezellig!

Maak een wandeling met een huisgenoot om je omgeving te verkennen; de wasserij, de receptie en de bars zijn ongetwijfeld de eerste dingen die je moet weten! Bekijk de route naar de klaslokalen en waar je gaat winkelen.   

 

Freshers Week

De Freshers week is een geweldig moment om nieuwe mensen en je nieuwe appartement te leren kennen. Het is een van de meest onvergetelijke weken! Er zijn zoveel leuke evenementen die door universiteiten worden georganiseerd! De Freshers' s avonds zijn ook een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten die niet in je studentenflat wonen of bij je op school zitten. 

 

Budget

Het kan heel gemakkelijk zijn om in het ritme van afhaalmaaltijden, kant-en-klare maaltijden en uitgaansavonden te vallen, maar je zult al snel merken dat het studentenbudget helaas niet gemaakt is voor cocktails en Ubers. Begin met het berekenen van het bedrag dat je per week kunt besteden en bereken van daaruit  je wekelijkse uitgaven. Er zijn veel apps die je kunt gebruiken om je hierbij te helpen! 

Een andere optie om je te helpen je budget te beheren en wat extra inkomsten te verdienen is om een parttime baan te krijgen. Kijk of je universiteit kansen bied of begin te sparen voordat je vertrekt met een studentenjob. Als je beslist te werken in het buitenland, zorg er dan voor dat je de werktijden controleert zodat je werk en studie met elkaar in evenwicht zijn! 

 

Leer koken

Om je  budget te helpen is het de moeite waard om te leren koken. Begin met een eenvoudig studentenkookboek. Er zijn genoeg eenvoudige pasta gerechten die je kunt leren! Probeer ook samen met je huisgenoten te koken, dit maakt het leuker als sociale activiteit. 

 

Ondersteun elkaar

Het is ook heel normaal om thuis te missen en dat doet iedereen op een gegeven moment! Blijf in contact met je familie en vrienden van thuis en wees niet bang om je nieuwe vrienden te vertellen hoe je je je voelt. Ze voelen zich waarschijnlijk hetzelfde! De meeste universiteiten hebben ondersteuningsteams om je te helpen met dit soort dingen, zodat je ook altijd contact met hen kunt opnemen. 

 

Afleiding 

Onze laatste tip is om te studeren. Afleidingen zijn er genoeg op de universiteit, maar als je moet studeren, zoek dan een rustige plek waar je je werk gedaan kunt krijgen. Ook is het goed om niet altijd een sociale vlinder te zijn. Wees niet bang om jezelf mee te nemen naar je kamer om een dutje te doen, een film te kijken of naar huis te bellen.

Als je deze tips volgt, maak je van je semester in het buitenland veel meer dan alleen het verkrijgen van studiepunten!
Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.