STUDENTJOB BLOG

Het is voor bijna iedere tiener hét moment waarop ze al jaren naar uit lijken te kijken. Eindelijk gaan ze op kot. Dat betekent niet alleen dat het leven heel anders gaat worden, maar ook dat er nog genoeg te doen zal zijn voordat ze kunnen intrekken. Natuurlijk is studeren hier het allerbelangrijkst, maar het is ook fijn als je over een fijne ruimte beschikt om lekker te kunnen relaxen of af te spreken met vrienden. Helaas zijn de meeste studentenkamers niet al te groot. Dat betekent dus dat je creatief moet zijn met de ruimte die er wél is. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoe zorg je er voor dat jouw studentenkamer straks helemaal naar wens is? We zetten drie tips op een rijtje.

1. Denk aan goede raambekleding 


Nachtrust is van essentieel belang voor goede studieresultaten. Toegegeven, vroeg naar bed gaan schiet er wel eens bij in tijdens het studentenleven. Er zijn zelfs dagen dat je overdag slaapt en in de avond actief bent. Dan is het wel belangrijk dat je over goede raambekleding beschikt om het op elk moment van de dag donker genoeg te maken. Rolgordijnen zijn hierbij een prima keuze. Ze zijn in heel veel verschillende opties verkrijgbaar en bij verduisterende rolgordijnen is het écht pikdonker in de ruimte. Bovendien zijn ze ook nog eens erg betaalbaar en passen ze op vrijwel ieder raam. 

Niet alleen fijn om met goede raambekleding van Veneta.com de zon buiten de deur te houden, maar ook om van meer privacy te genieten. Zo kun je je moeiteloos en veilig terugtrekken in jouw eigen ruimte. 

2. Gebruik multifunctionele meubels


Er zijn maar weinig studenten die over zeeën van ruimte beschikken. Daarom is het belangrijk om creatief te zijn met de ruimte die je wél hebt. Bedenk goed welke meubels echt de eerste prioriteit hebben. Zo moet je gewoon over een goed bed en een fijn bureau beschikken. Al het andere is extra. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die meerdere functies hebben. Op die manier beschik je bijvoorbeeld over een bank en bed in één. Zo hoef je slechts één meubelstuk te gebruiken voor hetzelfde resultaat.

3. Denk ook aan de sfeer 


Natuurlijk zal je in de ruimte voornamelijk studeren en slapen, maar dat wil niet zeggen dat je niet aan de sfeer hoeft te denken. Integendeel zelfs. Wanneer je ver weg bent van je ouders en alleen op je kamer zit, wil je je simpelweg gewoon thuis voelen. Dat is niet gemakkelijk wanneer de sfeer ver te zoeken is. Denk daarom aan voldoende decoraties en sfeerverlichting om zo de ruimte een beetje meer jou te maken. Maak tevens gebruik van foto’s en eventueel meubels van je kamer thuis om zo de ruimte een stuk persoonlijker te maken. Zo voel je je ook ver van huis gewoon lekker thuis. 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.