STUDENTJOB BLOG

Als je gaat studeren verandert er veel in je leven. Er wordt meer van je zelfstandigheid gevraagd en je maakt kennis met nieuwe studiegenoten, docenten en vaak met mede-kamerbewoners. Ook het voor een betaalbare prijs inrichten van een goede werkplek is voor jou als student een eerste vereiste. 

werkplek

Denk om je gezondheid

Je gezondheid speelt een belangrijke rol bij het optimaal inrichten van een werkplek waar je goed kunt studeren. Voldoende frisse lucht en daglicht zijn daarbij van grote invloed op je functioneren. Zorg er dus voor dat je werkplek van een raam voorzien is dat je eenvoudig kunt openen. Ook een simpele ventilator kan je al een goede dienst bewijzen bij de klimaatbeheersing op de werkplek in je studentenkamer of bij je ouders thuis.

Verlicht je werkplek

Je kunt tijdens het studeren veel profijt hebben van goede verlichting. Een eenvoudige bureaulamp kan wat dat betreft al veel voor je betekenen als je ’s avonds of bij donker weer moet blokken. Vooral een model met een verstelbare arm is een verstandige keuze. Let er ook op dat je kiest voor een energiezuinige lichtbron zoals led verlichting. Zo bespaar je weer wat op je energierekening en houd je extra geld over voor bijvoorbeeld een avondje stappen met vrienden.

Breng sfeer in je werkplek

We zijn allemaal gevoelig voor gezelligheid. Een aantrekkelijk ingerichte werkplek verschaft je meer plezier zodat je met een goed humeur en meer productiviteit in je studieboeken kunt duiken. Een gezellige en smaakvolle inrichting hoeft beslist niet duur te zijn. Voor een handjevol euro’s heb je al een paar leuke planten, een aantrekkelijke klok of een fraaie poster voor aan de muur. Ook je favoriete foto’s in een lijstje maken van je werkplek een persoonlijk ingerichte ruimte.

Orde brengt rust

Om je studiemateriaal, studieboeken, ordners, belangrijke documenten en werkstukken overzichtelijk op te kunnen bergen, zijn er diverse opbergsystemen die uitstekende oplossingen bieden. Door geordend te werken verminder je de stress en kan je prettiger werken.  Met een compacte en efficiënte archiefkast of een ladekast voor onder je bureau, kom je al een heel eind. Ook een hangmappenlade is vaak een praktisch hulpmiddel. Als je een wat lagere kast neemt, kun je er ook nog een aantal zaken, zoals je printer, bovenop plaatsen. Zo heb je alles wat voor jou en je studie van belang is vlot bij de hand. Onder je bureau kan een speciaal voetsteuntje je veel extra comfort verschaffen wanneer je langdurig moet zitten.

De afwerking

Voor je studie heb je natuurlijk ook veel kleine praktische kantoorartikelen nodig. Om je werkplek mooi af te werken kun je pennenbakjes, een bureau-onderlegger, een magnetische plaat of magneetstroken met bijbehorende magneten aanschaffen. Zorg er wel voor dat je niet te veel spullen koopt, het wordt dan namelijk al snel rommelig.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.