STUDENTJOB BLOG

Geen zin om tijdens je weekends en vakanties panden te poetsen of drankjes te serveren? Wie op zoek is naar een studentenjob waar hij zelf wat aan heeft, is hier aan het juiste adres. We sommen voor jou even alle voordelen op aan bijles geven.


Maximum flexibiliteit

Gedaan met strakke werkschema’s en uren die te vroeg in de morgen of te laat ‘s avonds vallen. Als bijlesgever beslis jij namelijk zélf wanneer je werkt. Uiteraard gaat dat samen in overleg met de ouders en student in kwestie, maar jij hebt nog steeds het laatste woord. Daarnaast kies jij ook telkens welke klus je aanneemt. Geen tijd om een leerling te helpen met een korte deadline? Is de locatie niet goed bereikbaar voor jou? Sla die bijles dan eenvoudigweg over.

 

Op zoek naar een job als bijlesdocent?

Bij StudentJob zijn er verschillende opties voor jou. Schrijf je in, en ontvang meteen leuke vacatures in je inbox.

   

 

Leer zelf nieuwe dingen bij!

Je steekt een heleboel op van de leerstof van je student te overlopen of overhoren. Hou zo je Frans op peil of leer leuke geschiedenisweetjes! Af en toe kom je een onderwerp tegen dat je niet kent, of beloof je de leerling om iets uit te zoeken voor de volgende bijles. Dat is niet enkel voorbereiding voor de bijles, maar vooral een investering in jezelf en een kans om wat bij te leren. Niet voor niets zei Cicero: ‘Als je wil bijleren, geef dan les’.

Hoger uurloon

Als pure bijverdienste is bijlesdocent echt wel een goed idee; je uurloon ligt namelijk een pak hoger dan bij een gewone studentenjob. Als kers op de taart hoef je er ook helemaal niets van belastingen op te betalen! Dankzij de vernieuwde Belgische wet op bijklussen (15 juli 2018) mag je tot €6.130 per jaar onbelast bijverdienen via een bijlesplatform.

Voldoening

Deze heeft niet veel uitleg nodig. Een leerling richting betere schoolresultaten loodsen geeft veel meer voldoening dan pakweg mensen op restaurant aan een drankje helpen. Als bijlesdocent zie je meteen resultaat; je lessen vertalen zich in hogere punten én een beter zelfvertrouwen van je leerling. Dat geeft je meteen een topgevoel!

Een boost aan je cv

Bedrijven zijn op zoek naar werknemers die waardevolle ervaring kunnen voorleggen. Als student lager of secundair onderwijs is bijles geven dan natuurlijk de perfecte match. Maar het is ook een studentenjob die scoort voor werkgevers buiten het onderwijs. Dat is vanwege de soft skills die je daardoor verwerft. Soft skills zijn communicatieve vaardigheden die kleur geven aan je relaties met anderen. Met name motiveren, coachen en luisteren zijn nuttige vaardigheden die je ontwikkelt als bijlesdocent. Bang dat je zonder didactische achtergrond niet aan de slag kan als bijlesdocent? No worries! Veel websites bieden gratis resources en tips voor beginnende bijlesdocenten.

Hoe vind ik bijlesstudenten?

De grote vraag is uiteraard waar je leerlingen vindt om bijles aan te geven. Het erkende platform BijlesHuis speelt precies in op deze vraag. Je registreert je kosteloos als bijlesdocent en krijgt een mailtje telkens er een aanvraag in jouw regio binnenkomt voor de vakken waarin jij graag bijles geeft. Je kunt telkens zelf beslissen of je tijd en interesse hebt. Je hoeft dus enkel je mailbox af en toe te checken en je lesuren in de online agenda te noteren. Verder komt er geen administratie of werk aan te pas!

Kriebelt het om studenten richting betere schoolresultaten te loodsen? Meld je vrijblijvend aan als bijlesdocent en ga aan de slag!

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.