STUDENTJOB BLOG

Halloween is er weer, de horror dag waarvoor er door het hele land feestjes worden gegeven waar een kostuum een must is. Ook op werk wordt het steeds vaker verwacht dat je verkleed komt voor een dagje. Maar wat nou als je geen tijd hebt gehad om een goed kostuum te maken of kopen door al het blokken en werken? Of wat nou als je gewoon niet super veel zin hebt om helemaal verkleed naar werk te komen? Voor jullie hebben wij deze geweldige low-effort kostuums samengesteld voor de eerste volgende activiteit waar je verkleed moet. 

Hulk

Doe een groen t-shirt onder je normale kleding aan.

Makkelijk kostuum, de Hulk

Het is makkelijk, simpel en je bent gewoon verkleed… technisch gezien. En wanneer de bekende vraag komt: ”als wat ben jij verkleed?” Dan zeg je gewoon simpelweg: “you wouldn’t like me if I was angry” waarbij je je normale shirt omhoog tilt waardoor het groene t-shirt zichtbaar wordt. Als je het helemaal wilt verkopen doe er dan nog een paar boze bewegingen bij.

Spongebob

Pak een spons uit de voorraadkast en teken hier het gezicht van spongebob op, plak deze spons vast aan je lichaam.

Makkelijk kostuum, Spongebob

Deze kost wel iets meer moiete dan de vorige, want je moet wat tekenen en op een spons desalniettemin. Je kan het ook nog ‘de oppasser van Spongebob’ maken door de spons rond te dragen in een soort babydrager. Het handige van dit kostuum is dat je altijd een spons bij je zal hebben wanneer je snel iets moet opruimen.

 

Facebook

Maak een boek vast aan je hoofd en draag volledig blauwe kleding.

Makkelijk kostuum, Facebook

Dit is meer een woordgrap dan een echt kostuum, maar mensen zullen het alsnog grappig vinden en het kost echt totaal geen moeite om te doen. De blauwe kleding is meer voor de “extra mile” dan een echte toevoeging aan het kostuum. En als het feestje een beetje saai is kan je nog altijd het boek lezen, aangezien je het toch bij hebt.

 

50 shades of grey

Zoek zo veel mogelijk kleuren van grijs door je huis en maak ze vast over je gehele lichaam.

Makkelijk kostuum, 50 shades of gray

Opnieuw meer een woordgrap dan een echt kostuum, maar wel weer orgineel genoeg dat je sowieso de enige bent met dit kostuum. Een nadeel van dit kostuum is dat je het waarschijnlijk wel een aantal keer zal moeten uitleggen, maar wie weet is het wel weer een goede ijsbreker voor het gesprek. 

 

Nickelback

Plak een aantal centen vast aan je rug.

Makkelijk kostuum, Nickelback

Ik denk dat jullie nu wel een trend gaan zien dat het meer woordgrappen zijn dan daadwerkelijke kostuums. Maar weet je het is Halloween, orginaliteit draait het ook om. Bij deze outfit heb je wel kans dat niet iedereen Nickelback kent, maar de mensen die ze wel kennen zullen het sowieso heel grappig vinden. Wel een groot nadeel van deze outfit is dat mensen die hard verdiende centen zo van je rug kunnen pakken. 

Dit waren alweer onze ideeën voor kostuums, hopelijk hebben jullie hier wat aan gehad of zelf inspiratie opgedaan om een low-effort kostuum te maken. In ieder geval iedereen een fijne Halloween toegewenst!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.

Schrijf je nu in bij StudentJob

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste studentenjobs? Schrijf je gratis in op StudentJob.

Inschrijven