STUDENTJOB BLOG

Het leven als student kan behoorlijk in de kosten lopen. Niet alleen het collegegeld en de huur van je studentenkamer, maar natuurlijk ook de kosten van alle leuke activiteiten eromheen. Het is dan voor veel studenten ook noodzaak om wat bij te verdienen en een bijbaantje te zoeken. Een bijbaan in de horeca of in de supermarkt is vaak het populairste, maar er zijn natuurlijk nog meer opties. Zo kan het leuk zijn om een eigen webshop te starten. We gaan je vertellen waarom!

Extra inkomen
De meest logische reden is natuurlijk dat het een extra inkomstenbron gaat zijn. Een webshop hoeft verder namelijk helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Je zou het eventueel dus op kunnen zetten naast je vaste baan in de supermarkt of horeca. Op deze manier zorg je dus echt voor extra inkomsten naast het baantje dat je al hebt. Het starten van een webshop vergt ook niet heel veel investeren vooraf. Met een domeinnaam en hostingpakket kun je al beginnen. Pas nadat je de webshop in elkaar gezet hebt en je producten erin gezet hebt, zullen er pas meer kosten gaan komen. Afhankelijk van wat je wilt gaan verkopen kunnen je opstartkosten hoger of lager uitvallen. Als je bijvoorbeeld een webshop begint met producten die je later pas inkoopt als er een verkoop is, zul je geen kosten vooraf hebben. Dit maakt het makkelijk en aantrekkelijk om een webshop als student te beginnen voor extra inkomen.

Verkoop je eigen producten
Naast dat het je natuurlijk extra inkomsten oplevert, kan het ook nog eens erg leuk zijn als hobby. Je kunt namelijk je eigen producten gaan verkopen in je webshop. Houd je bijvoorbeeld van sieraden maken? Perfect om te verkopen! Bestel leuke kleine Dozen op maat bij Superdoos en verkoop je sieraden als echte cadeautjes in je webshop. Daarnaast is dit natuurlijk ook perfect als je een creatieve opleiding doet. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten of tekeningen die je hebt gemaakt als je op de kunstacademie zit. De tekeningen kun je verkopen, maar je kunt er ook mooie prints van maken en die voor een schappelijke prijs in je webshop zetten. Zo kun je zelfs aan een schoolopdracht nog wat zien te verdienen!

Ervaring en kennis
Niet alleen is een webshop de perfecte manier om je eigen producten te verkopen en wat extra's te verdienen. Ook zal het bouwen en runnen van een webshop je veel leren. Het opzetten van een bedrijf, het bijhouden van de administratie en het verzendproces zijn allemaal manieren waarop je ervaring op doet wat later bij je opleiding of in het leven nog eens van pas zal komen. De kennis en ervaring van het runnen van een webshop staat daarnaast ook nog eens heel goed op je CV!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.