Mijn loopbaan

Vanaf het moment dat jij ergens gewerkt hebt of op dit moment aan het werk bent, ben je eigenlijk al begonnen aan je loopbaan. Een loopbaan begint dus bij de start van jouw carrière en bevat het verdere verloop van deze carrière totdat je met pensioen gaat. Via ons kun je een ‘Mijn loopbaan’-account aanmaken. Hier kan je van alles over ‘Mijn loopbaan’ vinden! Log na het registreren in op je ‘Mijn loopbaan’-account en kom alles te weten over het vinden van de juiste jobs, opleidingen en informatie over zaken die te maken hebben met je carrière. Zo kun je je klaarstomen voor het vinden van een baan door je cv een boost te geven en zie je een overzicht van jobs waar jij op hebt gesolliciteerd.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding ondersteunt en helpt jou bij de keuzes die je maakt tijdens en voor je carrière. Zit je bijvoorbeeld met twijfels en vragen over je job? Of wil je meer plezier en voldoening op je werk? Misschien ben je er wel nog helemaal uit wat voor soort werk nu echt bij je past! Dan is loopbaanbegeleiding zeker een optie om te overwegen.

Een loopbaanbegeleider gaat jou ondersteunen en via een aantal gesprekken, komen jullie er samen uit wat voor loopbaankeuze- of beslissing jij moet maken. Super fijn dus als je nog heel erg aan het twijfelen bent! Tijdens deze keuzes en begeleiding komt ook je persoonlijk ontwikkelingsplan te pas over jouw loopbaanontwikkeling. Hierbij bespreek je met je loopbaanbegeleider wat jouw doelen in het leven zijn en wat je wil bereiken. Ook bespreken jullie hoe je je gaat ontwikkelen om die doelen na te kunnen streven.

Soorten opdrachten loopbaanbegeleiding

Met loopbaanbegeleiding krijg je oefeningen en opdrachten om thuis te maken. Wij hebben wat voorbeelden van oefeningen en opdrachten voor je op een rijtje gezet:

  • Je krijgt oefeningen die je doen nadenken over je vaardigheden, interesses, wat je wel of niet belangrijk vindt op het werk en je mening over de balans werk-privé;
  • Je gaat bij je omgeving toetsen of je inzichten aansluiten bij hoe je echt bent;
  • Je gaat zelf de arbeidsmarkt of de opleidingsmarkt beter leren verkennen;
  • Je wordt aangemoedigt te netwerken! Zo ga je zelf contact zoeken met mensen die de job of opleiding doen waarin jij geïnteresseerd bent.

Heb jij nog nooit gewerkt, maar wil je heel graag beginnen met jouw eigen professionele loopbaan? Of ben je net afgestudeerd en ga jij de arbeidsmarkt betreden? Dan moet je eerst de juiste job vinden! Heb je al eens gekeken tussen onze vacatures? Met de filters links op de pagina kun je jouw voorkeuren aangeven voor de perfecte job. Wil je graag werken in het buitenland? Dat kan natuurlijk ook! Heb je de perfecte job gevonden? Yes! Nu hoef je je alleen nog te registreren en dan kan je solliciteren en een kickstart aan jouw carrière geven! Is het de eerste keer dat je solliciteert? Geen probleem! Wij hebben wat sollicitatietips voor je op een rijtje gezet.

Schrijf je nu in bij StudentJob

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste studentenjobs? Schrijf je gratis in op StudentJob.

Inschrijven

Alles over Overig