Ben je 14 jaar en op zoek naar een studentenjob?

Jij bent 14 jaar en wil centen te verdienen. Zodat je niet altijd bij je ouders om geld hoeft te vragen. Eén probleem: in België kun je nog niet officieel werken als 14-jarige. Niet zo chill, maar goed, gelukkig zijn er andere manieren om geld te verdienen.

Hieronder staat wanneer je kunt werken als 14-jarige, en staan er ook enkele tips voor leuke vakantiejobs en studentenjobs. Je vindt er ook meer algemene informatie die nuttig kan zijn voor iemand van 14 jaar.

Wanneer kun je geld verdienen als 14-jarige?

Ben je 14 jaar en wil je een job om geld te verdienen, dan kan je niet officieel bij een werkgever beginnen. Wat kan wel? Klusjes doen, en zo geld verdienen. Je kunt die klussen doen na school of tijdens het weekend, als een echte studentenjob. Of je kunt gebruik maken van een van je vakanties, en de klussen zien als een echte vakantiejob.

Hoe kun je geld verdienen als 14-jarige?

Welke klusjes? Wees creatief. Je kunt auto’s wassen van familie of buren, of oude kleren verkopen op een marktje. Vind je het leuk om te bakken? Maak dan taart, wafels of koekjes om te verkopen. Daar kan niemand aan weerstaan.

Speel je een instrument? Trek dan de straat op en word straatmuzikant. Als je enkele nummers kent, kan je zo op een leuke manier best wat geld verdienen. Google wel even of je een vergunning nodig hebt van je stad. In sommige steden moet je regelmatig van plaats veranderen, bij andere steden moet je een officieel verzoek insturen.