Jij bent 16 jaar. En je wilt geld. Goed nieuws: er zijn allerlei studentenjobs, weekendjobs en vakantiejobs waar je nu, als 16-jarige, geschikt voor bent. Meer leuke manieren om geld te verdienen, dus. Komt goed uit, want zo kan je meteen wat sparen voor je hobby of een vakantie met vrienden.

Hieronder geven we je tips over enkele leuke studentenjobs en vakantiejobs voor iemand van 16 jaar, en geven we je ook wat algemene, nuttige informatie. Ready to make some cash?

Wanneer kan je werken als 16-jarige?

Je zit waarschijnlijk nog op het middelbaar, dus werken tijdens de dag gaat niet. Maar als je huiswerk meevalt, kun je misschien een uur of twee werken na school. Echt geen zin om dan te werken? Dan kan je voor een weekendjob gaan. Zo vul je die zaterdagen en zondagen in no time, en heb je meteen wat extra geld.

Geen zin om tijdens een gewone week te werken, of heb je het te druk met vrienden of hobby’s? Dan zijn er de vakanties nog. Meer dan genoeg leuke vakantiejobs voor iemand van 16 jaar.

Welke jobs zijn er voor iemand van 16 jaar?

Als 16-jarige kan je op veel plaatsen werken. In een broodjeszaak gaan werken? Waarom niet. Werken bij een ijssalon en daar mensen blij maken (want ijsjes equals happiness)? Kan ook. En dat zijn maar een paar voorbeelden.

Als 16-jarige heb je meer mogelijkheden dan iemand van 15 jaar, maar je mag nog niet overal werken. Zo moet je 18 jaar zijn om in bars en clubs of aan de kassa van een supermarkt te werken.

Maar waar vind je leuke jobs voor iemand van 16 jaar?

Allemaal goed en wel hierboven, maar een job vinden blijft lastig. Wie wil er nu constant heen en weer lopen om overal een cv binnen te brengen? Om maar te zwijgen van de vele mails die je moet rondsturen. Die vaak onbeantwoord blijven, want zaakvoerders hebben het druk, druk, druk.

Dat kan ook gemakkelijker. Niet rondlopen of mails sturen, maar zelf mails krijgen met interessante studenten- of vakantiejobs. Zonder ooit je zetel te verlaten. Te goed om waar te zijn? Zeker niet. Als je je snel inschrijft bij StudentJob, krijg je meldingen over leuke jobs bij jou in de buurt. Vind je het werk boeiend, dan solliciteer je met één klik van de muis. Interesse? Je schrijft je hier in als jobstudent bij StudentJob.