Ben je 17 jaar en op zoek naar een bijbaan?

Jij bent 17 jaar en wilt geld verdienen. Bijna volwassen volgens de wet, maar nog niet helemaal. Je zit in de laatste jaren van het middelbaar, begint binnenkort aan een hogere studie of daar ben je net mee bezig. En dat wil je combineren met een studentenjob of vakantiejob. Nu ja, willen. Eigenlijk wil je gewoon wat extra cash. Maar geld krijg je niet zomaar.

Hieronder staat wat informatie over verschillende studentenjobs en vakantiejobs voor iemand van 17 jaar. En ook wat algemene, nuttige informatie voor een jobstudent. Ready to make some money?

Je bent 17 jaar en zoekt een studentenjob

Als 17-jarige zijn er massa’s studentenjobs, zowel tijdens de week als in het weekend. Ga aan de slag bij een caterinservice en werk op grote evenementen of trouwfeesten. Begin bij een kleine broodzaak en maak de lekkerste smos. Liever wat frappuccino’s maken in een koffiebar? Kan ook. Meer dan genoeg studentenjobs en weekendjobs voor iemand van 17 jaar.

Je bent 17 jaar en zoekt een vakantiejob

Begrijpelijk. Vakanties betalen zichzelf niet. Lang werken in de zomervakantie of eerder een week tijdens de herfst- of paasvakantie? Jij kiest. En geen zorgen, er zijn meer dan genoeg vakantiejobs voor mensen van 17 jaar. Je kunt bijvoorbeeld werken als animator op een sportkamp, of als ijsjesverkoper in een ijssalon. Dat, en nog veel meer.

Nuttige informatie

Goed om te weten: ben je jonger bent dan 18 jaar, dan kun je bij een studentenjob of vakantiejob niet langer werken dan 8 uur per dag. Overuren mogen niet en pauze is verplicht. Zo’n pauze duurt een half uur als je langer dan 4,5 uur werkt en een uur als je langer dan 6 uur werkt.

Technisch boeltje dit, maar wel belangrijk.

Maar waar vind je die leuke jobs dan?

Allemaal goed en wel hierboven, maar een job vinden blijft lastig. Wie wil er nu constant heen en weer lopen om overal een cv binnen te brengen? Om maar te zwijgen van de vele mails die je moet rondsturen. Die vaak onbeantwoord blijven, want zaakvoerders hebben het druk, druk, druk.

Het kan ook anders. Niet rondlopen of mails sturen, maar zelf mails krijgen met interessante studenten- of vakantiejobs. Zonder ooit je zetel te verlaten. Too good to be true? Zeker niet. Als je je snel inschrijft bij StudentJob, krijg je meldingen over leuke jobs bij jou in de buurt. Lijkt het werk boeiend, dan solliciteer je met één klik van de muis. Gemakkelijker kan niet. Klik hier om je als jobstudent in te schrijven.